Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, IŞİD’in Federal Kürdistan ve özellikle Şengal’de giriştiği katliamlardan kaçarak 'Kürdistan'ın diğer parçalarına kaçanlarla' dayanışma çağrısında bulundu.

Açıklamada Ezidilerin yüzyıllardan beridir katliamlara maruz kaldığına dikkat çekilirken, “Günümüzde bu kez insanlık düşmanı IŞİD adlı karanlık barbarlar Şengal’e saldırmaktadır çünkü Şengal insanlığın bir parçası olan Ezidi inancının, Ezidi kültürünün merkezidir. O tarihte büyük acılar yaşayan ve katliamın izlerini taşıyan Ezidi Kürtlerini yok etmek isteyenlerin artıkları dün başaramadıklarını bugün de, yarın da başaramayacaklardır. Çok iyi bilinmelidir ki tarih boyunca Ezidi Kürtleri yok etmek isteyenlerin amaçlarına ulaşmaları bugün artık tümden olanaksızdır. Çünkü görülmüştür ki Kürdistan’ın dört bir parçasından Kürtler askeri ve sivil, tüm olanaklarıyla Ezidi Kürtlerin yardımına koşmuş, Şengal’de sadece Ezidi Kürtler için değil, insanlık için bir dayanışma ve direniş barikatı oluşturmuştur” denildi.

Açıklamada Şengal katliamında yaşamlarını yitirenler anılırken, ‘Ezidi Kürtleri korumak ve insanlığı savunmak için fedai bir ruhla, kahramanca direnenleri selamlıyor, tüm halkımızı yurtlarından ayrılarak Kürdistan’ın diğer parçalarına geçmek zorunda kalan Ezidi Kürtlerle dayanışmaya çağırıyoruz. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya demokrasi güçlerini de Ezidi Kürtler şahsında insanlıkla aynı tarafta olmaya davet ediyoruz” denildi. Yuksekovahaber

Editör: Wan Haber