Sabah saatlerinde DBP Tuşba İlçe Eş Başkanı Harika Uyar’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına alan polisler ardından DBP Tuşba İlçe binasına baskın düzenleyerek aramalar gerçekleştirdi.

Parti binasının kapıları kırılarak aranması ve ilçe eş başkanının gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla DBP Tuşba İlçe binasına gelen DBP Van İl Eş Başkan Vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutaz, HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan,  HDP Van Milletvekili Lezgin Botan,  DBP-HDP Tuşba ve İpekyolu İlçe Yöneticileri,  Van Barış Anneleri ve KJA Aktivistleri ilk olarak ilçe binasında partililere ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ilettikten sonra basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkan Vekili Nazmiye Acar, “ AKP hükümeti tarafından 7 Haziran seçimlerinin ardından başlatılan imha ve siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Halkımızın 7 Haziran’da gösterdiği seçim başarısını ve özgür yaşamı inşa etme sürecini hazmedemeyen AKP hükümetinin partimiz üzerinde ki baskıları gün geçtikçe artıyor.Artık mevlitlerimize, cenaze törenlerimize, taziyelerimize bile müdahale edecek kadar İslami, insani ve vicdani tüm değerleri ayaklar altına alan AKP hükümeti en demokratik hak olan basın açıklamalarımıza katılan arkadaşlarımızı bile gözaltına alıyor ve tutukluyor.” Dedi.

“İLÇE EŞ BAŞKANI UYAR DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINMIŞTIR”

Acar, “ Bununla yetinmeyen AKP’nin polisleri ardından DBP Tuşba İlçe binamıza gece yarısı girmiş, parti binamızda çeşitli aramalar gerçekleştirdikten sonra ayrılmıştır. Gece yarısı yapılan bu operasyon hukuki değil,  yasadışı bir uygulamadır. Gece yarısı gizlice parti binamıza girilmesi korsanca bir tutumdur. Daha önce il binamıza sık sık baskın düzenleyen polis, şimdi de ilçe binalarımızı hedef almıştır ve bizler bu durumu kabul etmiyoruz.  “ diye konuştu.

‘POLİS VAN’DA NASIL BİR PROVOKASYONUN PEŞİNDE’
Konuşmasını “ Polis,  Van’da  ciddi bir  toplumsal olay yaşanmadığı halde parti binalarına baskınlar düzenleyerek nasıl provokasyonun  peşinde?”  şeklinde sürdüren Acar,  “ Acaba polis bu tutumuyla partimizi kriminalize etmek çabası içinde midir? Halkımızın cenazelerine yönelik polis müdahalesi karşısında bile sağduyulu davrandığı bir dönemde polisin bu tutumu Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün başka bir planından mı kaynaklanıyor?” diye sordu.

“VAN VALİSİNE ‘HUKUK DIŞI UYGULAMALARA SON VERİN’ ÇAĞRISI

 Acar konuşmasını şöyle sürdürdü : “ Tüm kamuoyu önünde AKP hükümetine ve Van Valisine çağrımız, bu hukuk dışı uygulamalara son verilmesidir. Eş Başkanımız Uyar’ı derhal serbest bırakın.Buradan yaşanan tüm baskıları, gözaltı ve tutuklamaları bir kez daha protesto ediyoruz.” Dedi.

Vanaktuel
 

Editör: Wan Haber