Beyazsaray Düğün Salonun’nda gerçekleşen DBP Tuşba 2. Olağan Kongresine DBP Van İl Eş  Başkanları Caziye Duman, Ökkeş Kava, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan,  HDP-DBP İlçe Örgütleri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.
Saygı duruşu ile başlayan kongre de divan seçiminin ardından faaliyet ve Mali raporlar okundu.

Daha sonra konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman,  7 Haziran seçimlerinin hemen ardından AKP’nin topyekün bir imha savaşı başlattığına dikkat çekti.

Topyekün savaş politikaları ile Kürt halkının iradesini kıracağını düşünenlerin  yanıldıklarını ifade eden Duman,  “ Biz halkımıza söz verdik. Sisteme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” Dedi.

Duman’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’da,  Diyarbakır cezaevinde Mazlumlar, Kemal Pirler tarafından yakılan özgürlük ateşinin bugün faşizmin kalbinde yandığını belirterek, “ O ateş bugün barbarların karşısında çelikten bir iradeye dönüştü. İşte şimdi o çelikten iradeyi boğmaya çalışıyorlar. Asla başaramayacaklar.” Şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde Sayin İpekten ve Harika Uyar Aydın Eş Başkanlığa seçilirken,  Yönetim Kurulu  ise, Veysel Güntin, Tülin Yeşil, Ercan Yılboğa, Emin Bağatur, Halime Çuyrak, Musa Tayfun ve Metin Erekin’den oluştu.
Seçimlerin ardından Eş Başkanlığa seçilen Sayin İpekten ve Harika Uyar Aydın kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Vanaktuel

Editör: Wan Haber