Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Başkale İlçe Örgütü 2. Olağan kongresini Başkale belediyesi konferans salonunda çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleştirdi.

Kongreye aralarında  HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer,  DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Metin Kutaz, HDP Başkale İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan,   Belediye Eş Başkanları Ayla Tarhan, İhsan Güler, KJA, Barış Anneleri,  Kurdi-Der- Meya-Der , Eğitim Destek Evi, İlçedeki STK temsilcileri, delegeler ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Demokrasi şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından başlayan kongre faaliyet ve mali raporların okunmasıyla devam etti. Kongrenin yapıldığı salona PKK lideri Abdullah Öcalan ve Cizre Kent Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç ve yaşamını yitiren DBP'li kadınların fotoğrafları ile "Rojava Federal Sistemini Selamlıyoruz. Elbak Halk İnsiyatifi" pankartı asıldı.

5-346.jpg

Kongrede ilk konuşan DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak "Biz söz veriyoruz, kanımızın son damlasına kadar da mücadelemize sahip çıkıp yükselteceğiz" dedi. Daha sonra söz alan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Metin Kutaz ise "Ne yazık ki bu süreçte biz kendi kendimize bile sahip çıkamıyoruz. Mehmet Tunç arkadaşımız yüzlerce kez "Bize sahip çıkın" çağrısında bulundu. Bizler maalesef arkadaşımıza sahip çıkmadık ve yıllarca bu utançla yaşayacağız. Bizim artık kendimize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

DBP ve HDP'nin sırtını halka dayadığını söyleyen HDP Van Milletvekili Tuba Hezer " En büyük örgüt halktır. Partilerimiz HDP ve DBP'de böyle bir örgüttür. Bizim tabelalarımız altında sistemin söyledikleri değil, halkın söyledikleri esas alınır. Halk olmazsa parti de mücadele boşa çıkar. Elbak halkı bundan önce de mücadelenin onurunu yükseltti bundan sonra da yükseltecektir" dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde İlçe Eş başkanlığına Senar Yeşilırmak ve Medine Tufan, yönetim kurulu üyeliğine ise, Güner Orhan, Gülçin Yaner, Nihat Akkoyun, Şaban Bozkurt, Farıs Koç, Cihan Aşan, Yaşar Akkoyun, Elmas Orhan, Nihat Ayhan, Erdoğan Yılmaz, Kadriye Dündar, Husret Burak ve Azize Bozkurt seçildi.  Vanaktuel

Editör: Wan Haber