Davutpaşa'da, bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 21 kişi, aileleri tarafından düzenlenen Anma Yürüyüşü ile olay yerinde anıldı.
Maytap üretimi yapan atölyede meydana gelen patlamanın 5'nci yıldönümünde hayatını kaybedenler anıldı. Davutpaşa'da toplanan yaklaşık 100 kişi, "Davutpaşa'yı unutmadık unutturmayacağız" yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. "İş kazası değil bu bir cinayet", "Çaresi yok, bütün sorumlular yargılanacak" sloganları atan grup patlamanın yaşandığı yere kadar yürüdü.
Burada grup adına basın açıklaması yapan İdris Çabuk, tam beş yıl olduğunu belirterek "Beş yıldır kokularına sıcaklıklarına yarenliklerine hasretiz. Beş yıl önce maytap atölyesinde meydana gelen patlamada canlarımızı kaybettik. Beş yıldır her gün yüreklerimizde meydana geliyor aynı patlama. Hâla sesleri kulaklarımızda, hâla iş çıkışlarını gözlüyoruz ve beş yıldır her gün yüreklerimiz dağlanıyor" dedi.
Davutpaşa'da hayatlarını kaybedenlerin, yaralananların adalet arayan yakınları olduklarını belirten Çabuk, şunları söyledi: "Tam 5 yıldır adalet arayışımız sürüyor. Evet giden canlarımızı geri getiremeyeceğiz, biliyoruz. Bütün amacımız sorumluların yakalanması ve başka canların yanmamasıdır. Sorumlular yargılansın istiyoruz. Bu bir kazası değil bu bir cinayet. Davutpaşa'yı unutmadık ve unutturmayacağız. Unutturmamak için patlamanın olduğu alanın park yapılmasını talep ettik ve talep etmeye devam ediyoruz." Grup, burada yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Davutpaşa'da maytap üretimi yapan bir atölyede 31 Ocak 2008'de meydana gelen patlamada 21 kişi ölürken 117 kişi de yaralandı.
(AS-ET-HO-Y)

03.02.2013 13:00:19 TSI

Editör: Wan Haber