Davutoğlu İstanbul’a yerleşip siyasi gelişmeleri uzaktan izlemeyi tercih edecek, yeni başbakana ‘saygısızlık yapmamak’ adına gündeme ilişkin yorumlardan kaçınacak.

Milliyet'ten Kıvanç El'in haberine göre Başbakanlık yaptığı 20 aylık dönemde oldukça yoğun bir programı izleyen Davutoğlu’nun 23 Mayıs’tan sonra bir süre ailesiyle dinlenebileceği ifade ediliyor.

AĞIRLIKLI OLARAK İSTANBUL'DA KALACAK
İstanbul’daki evine yerleşecek olan Davutoğlu’nun ağırlıklı olarak günlerini burada geçireceği ifade edildi. Eşi Sare Davutoğlu’nun da İstanbul’da doktorluk yapması nedeniyle aile ağırlıklı burada olacak. Ankara’dan da bir ev almayı ya da kiralamayı düşünen Davutoğlu’nun belli aralıklarla Meclis çalışmalarına katılmak için Ankara’ya gelebileceği kaydedildi.

GÜNDEME İLİŞKİN YORUMLARDAN KAÇINACAK
İstanbul’da şu aşamada bir ofis açmayı düşünmeyen Davutoğlu’nun bunun yanlış anlaşılabileceğini değerlendirdiği kaydedildi. “Yeni parti kurma çalışmaları yapacak” dedikodularından uzak olmak isteyen Davutoğlu’nun, yeni başbakan ve genel başkana “saygısızlık” olarak değerlendirilebileceği için de “gündemde olma” yöntemini benimsemeyeceği vurgulandı. Davutoğlu, polemiğin içinde olmamak için siyaseti ‘uzaktan’ izlemeyi tercih edecek, gündeme ilişkin yorumlardan da kaçınacak.

2-3 DANIŞMAN İLE ÇALIŞACAK
Geniş bir ekibi olan Davutoğlu’nun 22 Mayıs’ın ardından oldukça dar bir kadro ile çalışmalarını sürdüreceği belirtildi. Kendisinin sadece çok yakınında bulunan 2-3 danışmanı ile çalışacağı, danışman olan milletvekilleri ile de belli aralıklarda bir araya geleceği ifade edildi. Davutoğlu, “milletvekili” olarak çalışmalarını sürdürürken Konya’yı da ihmal etmeyecek. Konya’nın sorunları ile yakından ilgilenmesi beklenen Davutoğlu’nun Konya’daki üniversite ile İstanbul’daki bazı üniversitelerde de belli aralıklarla öğrencilerle buluşabileceği ifade edildi. Davutoğlu’nun “şehir” ve “medeniyet” üzerine kapsamlı bir kitabı da tamamlaması bekleniyor. Davutoğlu’nun başka kitaplara da başlayacağı kaydedildi. 2019 seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağı konusunda ise Davutoğlu’nun “bunun kararını vermek için henüz çok erken” değerlendirmesini yaptığı ifade ediliyor. 

Editör: Wan Haber