Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Katar ziyareti öncesinde, basın açıklaması yapacağı sırada, masaya yönelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kötü bir sürprizle karşılaştı. Protokol müdürü tarafından dinleyici koltuklarına yönlendirilen Yıldırım, Davutoğlu’nun yanına oturtulmayınca, kendisine gösterilen yere oturdu. Daha sonra devreye Başbakan Davutoğlu girdi ve Binali Yıldırım'ı yanına çağırarak boş koltuğa oturttu.

FOX TV'de yer alan habere göre, Katar ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda, Başbakan Davutoğlu’nun açıklama yapacağı masada, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş için koltuk ayrıldı. Salona girdikten sonra masaya yönelen Binali Yıldırım, protokol müdürü tarafından dinleyici koltuklarına yönlendirildi.

Yaşanan bu duruma kızan Binali Yıldırım, diğer bakanların ısrarına rağmen boş koltuğa oturmadı. Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "Sayın bakanım buraya gelin, boş kalmasın" demesi üzerine "Başkasını bulurlar" yanıtını verdi.

Kulislerde Erdoğan tarafından Başbakanlık koltuğuna oturtulacağı iddia edilen Binali Yıldırım ile Davutoğlu arasında koltuk krizi yaşandı. Binali Yıldırım, basın açıklaması yapacak olan Davutoğlu'nun yanına oturtulmadı.

KRİZ DAVUTOĞLU'NA HABER VERİLİNCE ÇÖZÜLDÜ

 Yaşanan bu kriz sonrasında salona girmeden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu durumdan haberdar edildi. İçeri giren Başbakan, Binali Yıldırım’a boş koltuğu işaret ederek, oturmasını istedi. Binali Yıldırım Davutoğlu'na cevaben 'Bana burada yer ayırmışlar' dedi. Davutoğlu ise Binali Yıldırım'a, 'Yok yok geçin geçin' deyince, Yıldırım, talebi geri çevirmeyip boş koltuğa oturdu.

İŞTE ADIM ADIM KOLTUK KRİZİ

3-493.jpg4-419.jpg5-405.jpg7-115.jpg

Editör: Wan Haber