Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Morityus Dışişleri, Bölgesel Bütünleşme ve Uluslararası Ticaret Bakanı Arvin Boolell ile bir araya geldi.
Alınan bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı Konutu'nda gerçekleşen görüşmede ikili ilişkiler ele alındı, ekonomik ve ticari ilişkilerin arttırılması üzerinde duruldu. Ayrıca, konuk Bakan Boolell'in ziyareti sırasında iki ülke arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması ile Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşmalarının imzalanmasından duyulan memnuniyet ifade edildi. Görüşmede, çifte Vergilendirmenin Önlenmesi, Hava Taşımacılığı ve Vize Muafiyeti Anlaşmalarının da yakın zamanda imzalanmasıyla ilişkilerin ahdi zemininin tamamlanacağını ifade ederek, ilişkilerin daha da gelişeceğini vurgulandı.
Bakan Boolell'in Davutoğlu'nu Morityus'a davet ettiği, Davutoğlu'nun bu daveti kabul ettiği bildirildi. Davutoğlu'nun, Boolell'in THY uçuşlarına ilişkin talebi üzerine, İstanbul-Madagaskar-Morityus uçuşlarının bu yıl Eylül ayından itibaren başlayacağını belirttiği ifade edildi.
(AUÖ-ÖZ-Y)

08.02.2013 16:47:39 TSI

Editör: Wan Haber