Türk Polis Teşkilatının 171’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ailelerden çocuklarını polisle korkutmamalarını istedi. Polis Akademisi Başkanlığındaki törende Davutoğlu, polisle tanışma hikayesini de anlatarak, “Konya’dan İstanbul’a geldiğim zamanlar. Okuma yazmayı öğrenmişim, Yenikapı Sahili’nde yürüyoruz. Yerde gördüğüm gazeteyi okuyorum. Başımı kaldırdığımda ailemden kimse yoktu. ‘Anne, baba’ diye bağrışımı duyanlar dükkana götürdü beni. Apartmanın da sadece adını hatırlıyorum. Bakkal amca karakola götürdü. O polis amcanın elimden tutuşu hala aklımda. Bir baba sıcaklığını hissetmek... Beni götürdüler, şeker ikram ettiler. Sonra babamı bulmuşlar, eve gittik. O intiba polise bakışımı oluşturdu. Gençlere, çocuklara muhabbetle bakın. Sizin gözünüzde güven hissetsinler” diye konuştu.

"KAMU DÜZENİNİ KİM TEHDİT EDİYORSA..."
“Polis teşkilatımıza bölgesel tarafgirlik yakışmaz” diyen Ahmet Davutoğlu, “Kamu düzenini kim tehdit ediyorsa, 78 milyonu tehdit ediyordur” dedi. Türkiye’nin terörle mücadele sınavından geçtiğini ifade eden Başbakan, emniyet güçlerine güveninin tam olduğunu da belirterek, “Sizin nezdinizde tüm milletime seslenerek ifade ediyorum; terörü bu topraklardan temizleyecek bir hükümet, bir silahlı kuvvetlerimiz ve emniyet teşkilatımız var. Güvendiğim tek şey milletimiz ve silahlı kuvvetlerimiz ile emniyet teşkilatımızdır. Sizlere güvenerek bu mücadeleyi neticelendireceğiz” ifadelerini kullandı.

PARALEL YAPI UYARISI
Emniyet Teşkilatına ‘paralel yapı’ uyarısında da bulunan Başbakan, “Halktan meşruiyetini alan bir siyasi iktidar varken, bir memur, o bürokratik hiyerarşi dışından emir alırsa vatanına ihanet etmiş olur. Meşruiyetini milletten almayan hiçbir güç karşısında boynunuzu eğmeyeceksiniz, talimat almayacaksınız. Kast ettiğim paralel yapıdır. Amir dışında adresten talimat almak kabul edilemez. Bunun gibi başka yapılar ortaya çıktığında tasfiye edilmelidir. Hesap vermesi söz konusu olmayan kişilerin talimat vermesi söz konusu olamaz” dedi.

Editör: Wan Haber