Başbakan Ahmet Davutoğlu gündeme dair sıcak konularla ve bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Basın mensuplarının bedelli askerlik ile ilgili sorularına yanıt veren Başbakan bu konu hakkında görüşlerin alındağını ve değerlendirmelerinin süreceğini ifade etti.
 
Konuşmasına devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu :
 
Avustralya’da temaslarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, açıklamalarda bulundu.
 
G20 toplantısında Türkiye’nin önceliklerini dile getireceğini ifade eden Davutoğlu, "Son 4 yılda siyasi istikrarını koruyan ülke çok az. Dünya hala kapsamlı bir kriz anaforunda. Türkiye küresel krizi az hasarla atlatıyor. Zirvede KOBİ’leri anlatacağız" diye konuştu.

bedelli.jpg
 
Davutoğlu, ABD Başkanı Barack Obama'nın ulusal güvenlik ekibinden Suriye stratejisinin değiştirilmesini istediği yönündeki iddiaların hatırlatması üzerine şunları ifade etti:
 
“Yarın Obama’yla görüştüğümde bu konuları da ele alırız. Haber doğru bir yaklaşımı yansıtıyor. Suriye’deki problem sadece askeri, sadece terör, sadece siyasal bir problem değildir. Rejimin kendi halkını katletmesiyle insani bir trajediye dönüşmüştür. Kobani’ye noktasal, havadan müdahale yeterli olmaz. IŞİD gider başka bir örgüt gelir. Önemli olan yeni bir siyasi yapının olmasıdır. Suriye ve Irak’taki temel problem belli bir toplumsal kesimin sistem dışına itilmesidir. Bütün bu sorunun nedeni Esad rejiminin baskıcı tutumudur.”
 
Önümüzdeki günlerde Irak’a gideceğini belirten Ahmet Davutoğlu, Bağdat ve Erbil’i ziyaret edeceğini dile getirdi. Stargazete

Editör: Wan Haber