'Sakarya Dostları Platformu’nda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisi hakkında sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi.

“Kim ne derse desin bu gidişe itirazımız var” diyen Davutoğlu, “Ben bu ülkenin başbakanlığını yaptım. Seçilerek geldim kimse bana hain diyemez” ifadelerini kullandı.

“Kumpaslar kurulduğunda, bu parti bölünmesin diye başbakanlık makamını arkamıza bakmadan terk ettiğimizde mi hain olduk” diyerek. ‘Hain’ ithamlarına tepki gösteren Davutoğlu, “Bu milletin çıkarına aykırı tek bir adımımız varsa söyleyin. Buradan meydan okuyoruz” dedi.

Erdoğan'ın, partisinin 18. yıl kutlamalarında yaptığı "Ömerler arıyoruz" çıkışına atıfta bulunan Davutoğlu, "Hesap soranlar hesap sordukları için hain olacaksa 'Ömerler arıyoruz' diyenlerin Hz. Ömer’i hatırlaması gerek" dedi.

'BAHÇELİ BİZİ TEK BAŞIMIZA BIRAKTI'

MHP’den de kendisine son dönemde eleştirilerin yükseldiğini belirten ve Devlet Bahçeli’ye koalisyon teklifi götürdüklerini hatırlatan Davutoğlu, “O gün Bahçeli bizim bütün koalisyon tekliflerimize ‘Hayır’ dedi ve bizi terörle mücadelede tek başımıza bıraktı” şeklinde konuştu.

'BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMAYIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bedel öderler’ açıklamalarını hatırlatarak sözlerine devam eden Davutoğlu, söyle devam etti: “İlk duyduğumda şöyle bir geçmişi hatırladım. 12 Eylül’de öğrenci teşkilatlarındaydık o dönem bedel ödemeye hazırdık. O dönemde yıllarca hapis yatmış arkadaşlarımız var bedel ödemiş. Bu millet bedel ödemeye hep hazırdı. Biz bedel ödemeye hazırız. Kader bizi omuz omuza bedel ödemeye hazır olduğumuz insanlara bize bedel ödettirecekse eyvallah deriz. Ama bedel ödemek korkusundan asla hak bildiğimiz yoldan ayrılmayız. Bize bedel ödetin ama liyakatsiz insanları ülkenin başına getirerek millete bedel ödetmeyin.

YENİ PARTİ: ALLAH YOLUMUZU AÇIK ETSİN

Kuracağı söylenen yeni parti hakkında da ilk kez konuşan Davutoğlu, "Yeni bir ümit inşa etmeye geliyoruz" dedi. Güçlü bir kadro ile geldiklerini belirten Davutoğlu, "Bu yol elif gibi doğru duranların yoludur. Bu yol servetine servet katanların yolu değil cebindeki son kuruşu bu yolda harcayanların yoldur. Bu yol siyaseti eşine, dostuna garanti iş görenlerin yolu değil, bu ülkeyi kendi menfaatinden önde görenlerin yoludur. Allah yolumuzu açık etsin. Bize sus diyenlere sesleniyorum. Manifestomuzu bir kez daha okuyun, eğer yanlışımız varsa o zaman tamam ama yoksa o zaman bir daha düşünün." diye konuştu. Kaynak: Artı Gerçek

Editör: Wan Haber