Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'ndaki 62. Hükümet, TBMM'den güvenoyu aldı.

29 Ağustos'ta kurulan hükümetin, Meclis aritmetiği gereği güvenoyu alması kesindi ancak merak edilen sayılardı.

Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamaya katılan 439 vekilden 306'sı kabul, 133'ü ise ret oyu verdi ve böylece Ahmet Davutoğlu hükümeti güvenoyu almış oldu.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Meclis Genel Kurul'u saat 12.00 sıralarında açtı.

Vekillerin sıralarında kendilerine ait bilgisayar ekranından yapılan elektronik oylama sonrası, güvenoyuna geçildi ve verilen 3 dakikalık süre içinde vekiller oy kullandı.

Sonuçlar yaklaşık 20 dakika sonra Sadık Yakut tarafından duyuruldu: Katılım 439, kabul 306, ret 133.

Böylece 62. Hükümet resmen kurulmuş oldu ve Başbakan Davutoğlu kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 

Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: 

"Sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz Meclisimiz ve milletimiz önünde söz veriyoruz. Hiç bir güç hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir. Aksine daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edecektir." 

Hükümeti güvenoyu alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün AKP'li milletvekillerine bir yemek verecek ve daha sonra Başbakan olarak ilk mitingini yapmak üzere Konya'ya gidecek. Davutoğlu'nun saat 17.00 sıralarında memleketindeki vatandaşlara seslenmesi bekleniyor.

SIRADA TORBA KANUN VAR 

Öte yandan, oylamanın ardından Genel Kurulu pazartesi gününe kadar kapılarını kapattı. O gün açılacak Genel Kurul'da torba kanun görüşülecek ve bunun ardından Meclis, bu kez 1 Eklim'de açılmak üzere kapanacak.

Editör: Wan Haber