Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletin koalisyon istediğini söyleyerek koalisyon müzakerelerinin başlayacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası açıklamalarının tüm partiler için iyi okunması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, bazı parti kurmaylarının 7 Haziran sonrası yaptığı açıklamalarla ilgili de net bir uyarı yaptı.

Ahmet Davutoğlu, TRT'de gündemi değerlendirdi. Pazar günü yapılan seçimler sonrası ilk kez bir televizyon programında soruları cevaplayan Davutoğlu, sistemin rayına oturtmak için büyük bir fırsat bulunduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

"PARTİ KURMAYLARINA UYARI"

Seçimler sonrası özellikle AK Parti kurmaylarının, koalisyonlarla ilgili yaptığı açıklamaları da değerlendiren Davutoğlu, müzakereler sürecinde tek yetkili kişinin kendisi olduğunu söyleyerek şöyle konuştu;

"Biz şunu yapmayız, bunu yaparız, köşe yazarı üzerinden, partinin yetkili organları ve benim dışımda, çok açık söylüyorum, kimse şu ihtimale kapalıyız, açığız diyemez. Ama ahlaki ilkelerimiz var, siyasi ilkelerimiz var." 

Editör: Wan Haber