Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Balkanlar'da tüm sorunların diyalog yoluyla çözümlenmesi konusunda Sırbistan ile hem fikir olduklarını belirtti.
Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta, Başbakan İvica Daçiç ile bir araya geldi.
Sırbistan'nın Balkanlarda kilit devlet konumunda olduğunu belirten Davutoğlu, bölgede var olan meselelerin, diyalog yoluyla çözümlenmesi gerektiğini söyledi.
Sırbistan'da başlatılan reformları desteklediklerini ifade eden Davutoğlu, Türkiye ile Sırbistan'ın, Balkanlar'da tüm ülkelerin barış yolundan geçen entegresayonu konusunda ortak vizyonu savunduklarını ve iki ülke arasında stratejik işbirliğin, Balkanlar'daki istikrar açısından önemli bir mesaj ve işaret olduğunu belirtti.
Sırbistan Başbakanı Daçiç ise, Kosova sorununun çözümlenmesinde Türkiye'den çekimser kalmasını istedi. Daçiç, Türkiye'nin siyasi konumunu belirlemesinin, Batı Balkanlardaki istikrar açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Bu arada görüşmede, 2013 içerisinde Belgrad'ta hükümetler arası zirve toplantısının düzenleneceği teyit edildi.
Zirvede, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 550 milyon dolardan yılda 1 milyara dolara çıkarılmasına zemin oluşturması bekleniyor.
Davutoğlu ilerleyen dakikalarda 4 Şubat tarihinde Türkiye'yi ziyaret edecek olan Sırbistan Cumhurbaşknaı Tomislav Nikoliç ile bir araya gelecek.
(ÖK-ÖK-D)

01.02.2013 17:33:04 TSI

Editör: Wan Haber