Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Van’ın Erciş ilçesinde yaptırılan 204 yataklı kız öğrenci yurdu inşaatında incelemelerde bulunduktan sonra Davutoğlu ailesinin manevi evlatlarını evlerinde ziyaret ederek hasret giderdi. 

2011 yılında Erciş’te meydana gelen yıkıcı depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Ercişli Ahmet İnci’nin üç çocuğuna Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sahip çıkmıştı. Bayan Sare Davutoğlu da ilçede bulunması nedeniyle aileyi ziyaret etti. Ebubekir Çiftci Bulvarı üzerinde bulunan İnci ailesini Van Valisi Aydın Nezih Doğan, İlçe Kaymakamı Barboros Baran, Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu ile Ankara’dan gelen misafirlerle birlikte ziyaret eden Sare Davutoğlu, çocukların büyüdüğünü görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Çocukları tek tek öpüp seven Davutoğlu daha sonra aile efratlarıyla evin içersinde bir süre görüştü. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Sare Davutoğlu, deprem döneminde tanıştıkları İnci ailesini ziyaret ettiklerini belirterek, “Bizim deprem döneminde tanıştığımız bir ailedir. Babayı kaybetmiştik. İkizleri de büyümüş maşallah. Devamlı irtibat halinde olduğumuz, görüştüğümüz ve destek olduğumuz bir aile. Görmekten de oldukça memnun olduk. Çocuklarımız büyümüş. Anne ve üç çocuğu anne annelerinin yanında kalıyorlar” dedi.

Çocukların dayısı Mehmet Çevik ise kız kardeşi Necla İnci, çocukları Elif Damla ile depremden 20 gün önce dünyaya gelen ikiz Beren ve Berat İnci isimli yeğenlerinin kendi evlerinde kaldıklarını söyledi. Deprem esnasında eniştesi Ahmet İnci ile birlikte aynı enkaz altında kaldıklarını, kendisinin kurtulduğunu ancak, eniştesinin vefat ettiğini belirten Çevik, “Sayın Bakanımız Ahmet Davutoğlu deprem sonrası aileyi ziyaret etmişlerdi. Çocukların manevi babaları ben olacağım. Bundan sonra eğitimleriyle ilgileneceğim. Hatta her şeyleriyle ben ilgileneceğim demişti. O gün anne ve çocuklarına kalacakları bir ev sözü de verdi” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber