Davranış Bilimci Özlem Yılmaz, meslek seçiminin kişinin hayatı boyunca yaptığı en önemli seçimlerden biri olduğunu ve tüm yaşamı etkilediğini söyledi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bünyesinde yer alan Aile Danışma Merkezi tarafından her hafta uzman psikologlarla düzenlenen 'Çarşamba Seminerleri'nin bu haftaki bölümünde Davranış Bilimci Özlem Yılmaz tarafından "Meslek Seçimi" konusu işlendi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, meslek seçiminin kişinin hayatı boyunca yaptığı en önemli seçimlerden biri olduğunu belirten Yılmaz, "Bu seçim kişinin tüm yaşamını etkiler. Kişi mesleğini seçmekle yaşayacağı çevreyi, bir anlamda ekonomik durumunu ve ilişkide bulunacağı insanları da seçmiş olmaktadır. Meslek aslında bireyin yaşamını sürdürebilmesi için yaptığı iştir, belirli bir eğitim gerektirir" dedi.
Yeteneğe uygun işi seçebilmenin de ayrı bir dikkat gerektirdiğine değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mantıklı tercihler yapabilmek için, tercih aşamasından önce dikkat edilmesi gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Tercih aşamasında doğru seçimlerde bulunabilmek için, önceden araştırma yapmak ve tercihi etkileyebilecek faktörleri ortaya koymak gerekmektedir. Bu konuda sıkıntı yaşayan öğrenci ve velilerin mutlaka alanında uzman mesleki danışmanlara başvurmalarını öneriyoruz."
Seminerde gelecek hafta Psikoterapist-Eğitim Uzmanı Makbule Uras tarafından "Aile İçinde İletişim" konusu işlenecek.
(ET-OK-Y)

05.12.2012 16:01:53 TSI

Editör: Wan Haber