Dışişleri Bakanlığı, Davos'ta gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) 43. Yıllık Toplantısına Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılacağını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Davos'ta her sene düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı'nın, devlet adamları, uluslararası iş ve finans çevrelerinin üst düzeyli yöneticileri, kanaat önderleri, akademisyenler, medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri mensuplarını bir araya getiren, küresel, bölgesel ve tematik güncel konuların üst seviyeli katılımla serbest tartışma ortamında ele alındığı önemli bir uluslararası etkinlik olduğu kaydedildi
Bu yıl yapılacak toplantıya 100'ü aşkın ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılmasının beklendiği belirtilerek "50 civarında Devlet, Hükümet Başkanı ve çok sayıda Bakan Davos'ta bulunacaktır. Dünyanın önde gelen şirketlerinden bin 500 civarında üst düzey yönetici de toplantıya katılacaktır. 23-25 Ocak 2013 tarihlerinde İsviçre'de bulunacak olan Sayın Bakanımızın anılan toplantı çerçevesinde çeşitli ikili temas ve görüşmelerde bulunması da öngörülmektedir" denildi.
(BC-YHY-Y)

22.01.2013 19:07:07 TSI

Editör: Wan Haber