Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca sahilleri için harekete geçti. Yapılacak çalışmayla Piri Reis mahallesindeki sahil şeridi plaj haline getirilecek.
Temizleme çalışmaları yapılan 830 metre uzunluğundaki sahil şeridi olumlu çevre özelliği ve İstanbul'a yakanlığıyla bölgenin gözbebeği olmaya hazır. 11 bin metrekare kumsal alan söz konusu olduğu sahil kesiminden temizleme çalışmaları kapsamında 326 kamyon hafriyat toplandı. Yıllardır halktan uzak, kendi haline bırakılmış ve hor kullanılmış olan sahil yapılacak çalışmalarla cıvıl cıvıl bir yer haline getirilecek.
Kum ve yer yer çakıl taşlarıyla kaplı şahil şeridinde kendiliğinden oluşmuş kumsal bölgeler de yer alıyor. Yaz aylarında bölgenin geniş bir kitleye hizmet vermesi için taşlık alanlarda tesviye edilerek kum dökülecek. Sahilin orta kısmında yer alan iskele ahşapla kaplanacak. İniş merdiveni de yapılacak olan iskele kullanıma uygun hale getirilecek.
Kasım ayında başlatılan temizleme çalışmalarının ardından plajda gerekli olan malzemelerin kurulumuna başlanacak. Plajda tuvaletler, duşlar ve güneşlenme alanları yapılacak. Plaj özellikle Darıca ve Gebze halkının denizle buluşacakları bir yer olacak. Gezi teknelerinin yoğun olarak tercih ettiği Bayramoğlu bölgesi plajıyla da öne çıkacak.
(MA-MA)

11.01.2013 18:00:38 TSI

Editör: Wan Haber