New York Times’a yazdığı makalede FETÖ üyesi devlet memurlarının görevlerinden uzaklaştırılmasının Türkiye Cumhuriyeti devletini daha güçlü ve şeffaf hale getirdiğini belirten Sözcü İbrahim Kalın, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün tiyatro olduğunu savunmanın 11 Eylül’ün ABD tarafından yapıldığı iddiası kadar ciddiyetsiz olduğunun altını çizdi.

Gülenistlerin 1980’lerden beri barışçıl eğitim gönüllüleri gibi davrandığını ama her zaman karanlık bir tarafları olduğundan bahseden Kalın, adalet sistemine ve güvenlik bürokrasisine sızarak sistemi kendi çıkarları için manipüle ettiklerini yazdı. ABD ile Türkiye arasındaki mevcut anlaşma gereği Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirten Kalın “ABD, bu adamın Amerikan yasalarını sömürerek Türk adaletinden kaçmasına yardımcı olmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Kalın, Türk halkının yakın tarihte hiç bu kadar birlik içinde olmadığının da altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Her demokraside bazı görüş ayrılıkları olabilir ama 15 Temmuz’da demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünün pazarlığa açık olmadığını gösterdi. Halkımız adalet ve böyle bir krizin bir daha yaşanmamasını talep ediyor.”  İHA

Editör: Wan Haber