Doğu Anadolu Projesi (DAP) kalkınma eylem planı toplantısı yapılarak, ilin kalkınması için neler yapılabileceği ele alındı.
İl Özel İdaresi Salonu'nda Vali Yardımcısı Latif Memiş başkanlığında yapılan toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, DAP Başkan Yardımcısı Volkan Güler, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreter Vekili Mesut Öztop, DAP Başkan Yardımcısı Volkan Güler, uzmanlar, kaymakamlar, bazı belediye başkanları, daire müdürleri ile ilgililer katıldı. Daha sonra toplantının bir bölümüne, Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır da iştirak etti.
Toplantıda konuşan DAP Başkan Yardımcısı Güler, bu tür toplantılar düzenleyip ildeki talepleri ele aldıklarını ve istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, kendisinin Malatyalı olduğunu ve Malatya özelinde daha fazla hizmet nasıl gelir diye ayrıca çaba gösterdiğini bildirdi.
Şire Pazarı ile ilgili ticari ve sosyal alanda bir şeyler yapılması gerektiğini, bu konuda belediyenin bir çalışması olduğunu öğrendiğini söyleyen Güler, "Bu tür yerlerin ticari ve sosyal alanlara dönüştürülüp, cazibesini arttırmak gerekiyor" şeklinde konuştu.
Amaçlarının şehirleri daha yaşanabilir hale getirmek ve büyük şehirlere göçün önlenmesi olduğuna dikkat çeken Volkan Güler, daha yaşanabilir şehirler oluşturmak için sosyal alanları da arttırmak gerektiğini vurguladı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşidoğru ise, özellikle sulama konusunda ödenek istediklerini kaydederek, "Bu alanda 5-6 milyon TL'ye ihtiyaç var" ifadelerini kullandı. İşidoğru, "DAP olarak 2014 yılı için projeler istediniz. Projelerin bu yıl hayata geçirilmesi halinde hizmetler daha çabuk gelir" dedi.
Sulama konusunda açık akan su yerine, borulu kapalı sisteme geçilmesinin de görüşüldüğü toplantıda, ilgili daire müdürleri taleplerini aktardı. Daha sonra yatırımcı daire müdürleri de taleplerini dile getirdi.
(NA-SO-Y)

13.02.2013 12:30:55 TSI

Editör: Wan Haber