Samsun'da düğünde maganda kurşunu ile hayatını kaybeden 8 yaşındaki Damla Karadağ'ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 5 yıl hapis cezasına çarptırılan genç, Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakıldı.
İstanbul'un Maltepe ilçesinde Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda okuyan 8 yaşındaki Damla Karadağ, annesi hemşire Aytül Karadağ ve özel bir şirkette müdür olan babası Arif Karadağ ile birlikte İstanbul'dan Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik beldesine gelerek 10 Temmuz 2010 tarihinde bir yakınlarının düğününe katılmış ve maganda kurşunuyla kafasından vurularak kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra hayatını kaybetmişti. Bir başka düğünde tabancayla açılan ateş sonucu bin 200 metre uzaklıktaki bir başka düğünde bulunan Damla Karadağ'ın ölmesi ilgili Harun K. (20) ile silahın sahibi akrabası köy muhtarı Şakir K., 25 Ağustos 2010 günü tutuklanmıştı. 8 Eylül 2011 tarihinde Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Harun K., Damla Karadağ'ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 5 yıl hapis, muhtar Şakir K. ise genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Şakir K., karardan 20 gün sonra cezaevinden tahliye olmuştu.
Tutuklu bulunan Harun K.'ya verilen 5 yıl hapis cezasını Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 3 Ekim 2012 tarihinde onadı. Yargıtay'ın cezayı onamasının ardından Samsun Kapalı Cezaevi'nden Bafra Yarı Açık Cezaevi'ne nakledilen Harun K., Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden tahliye edildi.
(MAY-SLH-CC-Y)

11.02.2013 16:31:05 TSI

Editör: Wan Haber