Saruhanlı sınırları içinde bulunan, "Dallas Çiftliği" olarak bilinen mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait 553 dekarlık arazinin satış kararı askıya alındı.
Manisa İl Genel Meclisi'nin Saruhanlılı üyesi Mehmet Baltacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir süre önce satılmasına karar verilen arazinin satış kararının askıya alındığını bildirdi. İçinde süt işleme tesisi, soğuk hava depoları ve salça işletmesinin de bulunduğu bu arazinin geçmişte Saruhanlı Belediyesine ait olduğunu anımsatan Baltacı, 12 Eylül 1980 darbesi döneminde söz konusu arazinin İl Özel İdaresi'ne devredildiğini ifade etti. İl Genel Meclisi'nde yapılan görüşmelerde, ilk etapta bu arazinin 60 dekarının Saruhanlı Belediyesi'ne geri verilmesinin, kalan 493 dekarının ise satılmasının planlandığını ifade eden Baltacı, şu bilgileri verdi: "Yapılan araştırma ve değerlendirmeler sonucunda, söz konusu arazinin birinci sınıf tarım arazisi sınıfında olması sebebiyle, arazinin ifraz edilmeksizin, bütünlüğünün korunarak satışının yapılmasının muhtemel tarımsal yatırımlar açısından daha faydalı ve verimli olacağı ön görüldü. Ancak bu süre zarfında Manisa Büyükşehir statüsü kazandı. İl Özel İdaresi'nin kapanması ve mülkiyetimizdeki gayrimenkullerin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi gündeme geldi. Bu bakımdan bu durumlar da göz önüne alınarak satış kararı askıya alındı."
Öte yandan, Saruhanlı Belediyesi de bir süre önce adı geçen araziyi geri almak için İl Özel İdaresi'ne başvuruda bulunmuş, ancak olumlu netice alamamıştı.
(SD-ERG-Y)

15.01.2013 10:23:24 TSI

Editör: Wan Haber