Muş Belediyesi, kente yeni sebze hali yapılması için girişimlerini sürdürüyor. Meclisten yetki alan Belediye Başkanı Necmettin Dede, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'na (DAKA) sebze hali için proje sunacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Necmettin Dede, mevcut sebze halinin bulunduğu arazinin Adalet Bakanlığı'na ait olduğunu ve oraya lojman yapılacağı için boşaltmaları gerektiğini söyledi. Sebze hali yapılması için çeşitli arayışlara girdiklerini ifade eden Başkan Dede; "Mevcut sebze halimiz, Adalet Bakanlığı tarafından geçmiş yıllarda bize tahsis edilen arazi üzerine kurulmuştu. Adalet Bakanlığı tarafından buraya lojman yaptırılacağı için sebze halinin tahliye edilmesi istendi. Biz de yeni sebze hali için çeşitli arayışlara girdik. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Adalet Bakanlığı'nın kendilerini sıkıştırdığını belirten Dede; "Orayı tahliye edeceğimiz için kentimizin yaş sebze ve meyve haline ihtiyacımız var. Mevcut sebze halimizi taşımamız gerekiyor. Bununla ilgili 3-4 yıldır çalışma yapıyoruz ve çok büyük mesafe kat ettik. Yaş sebze ve meyve hali için DAKA'ya proje sunacağız. Sebze halinin maliyeti 3 milyon TL'yi bulmaktadır. Bütçemiz bunu yapmaya müsait değil. Onun için proje hazırlatıyoruz. Projemizin kabul görmesi halinde ilimize yeni sebze ve meyve hali kazandıracağız" diye konuştu.
DAKA'ya şimdiye kadar herhangi bir proje sunmadıklarını vurgulayan Dede; "Sebze hali için sunacağımız proje bizim için çok önemli. Bitlis Belediyesi, İller Bankası'ndan kredi alarak sebze hali yapıyor. Bizim yapacağımız sebze hali de buna benzer olacak ama biz belediyeyi borçlandırmadan bunu yapmayı istiyoruz. Konuyla ilgili personellerimiz proje çalışmalarını yürütüyor" dedi.
İl Jandarma Komutanlığı'nın alt kısmındaki arazide sebze halini yapacaklarını ifade eden Dede, arazinin çok geniş olduğunu ve uzun yıllar Muş'a hitap edeceğini sözlerine ekledi.
(NA-MSA-Y)

11.12.2012 16:00:23 TSI

Editör: Wan Haber