Eski Genel Sekreter Emin Yaşar Demirci’nin geçtiğimiz aylarda görevinden ayrılmasıyla birlikte mart ayından buyana DAKA Genel Sekreterliğine vekalet eden Halil İbrahim Güray, 21 Ağustos 2016 tarihinde bu göreve asaleten atandı. 

Halil İbrahim Güray, 1978 Van doğumludur. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde tamamlayan Güray, aynı bölümde doktora eğitimine devam etmektedir. 

Çalışma hayatına 2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekili danışmanı olarak başlayan ve sonrasında sırasıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda Gıda Mühendisi ve Gıda Denetçisi ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda uzman olarak çalışan Güray, 2009 yılında kurulan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda uzman olarak göreve başlamıştır. 

Ajans bünyesinde İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı ve İdari ve Mali İşler Birim Başkanı görevlerinde bulunan Güray, 23 Mart 2017 tarihinde Genel Sekreter Vekili olarak görevlendirilmiş, 21 Ağustos 2017 tarihinde ise Kalkınma Bakanlığı'nca Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine asaleten atanmıştır. Kuruluşundan beri DAKA'da görev yapan Güray, bu süreçte yurt içi ve yurt dışında bölgesel kalkınma ve kalkınma ajansları hakkında önemli tecrübeler edinmiştir. Güray'ın DAKA Genel Sekreterliğine asaleten atanmasıyla birlikte sosyal medyada vatandaşların yanışı sıra özellikle iş dünyasından olumlu tepkiler geldi.
İyi derecede İngilizce bilen Güray, evli ve 2 çocuk babasıdır. (iha)

Editör: Wan Haber