Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ahlat Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Konferans Salonu'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılara program hakkında bilgi veren DAKA Program Yönetim Birim Uzmanı Sencer Özen, Yatırım ve Turizm Alt Yapısının Güçlendirmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı projeleri ve Mali Destek Programını anlatmak için ilçede bulunduklarını belirtti. Programının amacı hakkında konuşan Özen, "Programın amacı imalat, ticaret ve hizmet sektörlerinin faaliyet gösterdiği ortak alanların teknik, fiziki ve sosyal alt yapılarının geliştirilerek yeni yatırımlar yapılmasının sağlanması ve turizm sektörünün canlandırılmasını sağlayarak bölgenin kalkınmasına katkı sağlamaktır" dedi.
Program bütçesinin 8 milyon 41 bin 375 TL olduğunu ifade eden Özen, desteklenen asgari tutarın 150 bin TL olduğunu, azami tutarın ise bin milyon TL olduğunu söyledi. Sencer başvuruların www.daka.org.tr adresi üzerinden yapılabileceğini de belirtti.
İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı hakkında da katılımcıları bilgilendiren Özen; Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin imalat ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin kapasitelerinin arttırılması, ürün hizmet çeşitlerinin veya kalitelerinin geliştirilmesi, pazarlama imkanlarının genişletilmesi yoluyla bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Program bütçesinin 10 milyon TL olduğunu ifade eden Özen, desteklenen asgari tutarın 75 bin, azami tutarın ise 250 bin TL olduğunu sözlerine ekledi.
(SAD-MSA-Y)

17.01.2013 12:44:25 TSI

Editör: Wan Haber