Bir otelde düzenlenen tören, iftar yemeğinin yenilmesi ile başladı. Daha sonra kısa bir konuşma yapan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 17 ilin bağlı olduğu bir mesleki kuruluş olarak faaliyet gösterdiklerini belirtti. En büyük amaçlarının bölgedeki ihracatçıların sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak olduğunu ifade eden Şengel, “İhracat sektörüne ilişkin eğitim ve bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve bölgemizin hedef pazarı konumundaki ülkelere, ihracatçılarımızı tanıtarak bölge ve dolayısıyla ülke ihracatını arttırmaktır” dedi.

Son yıllarda ihracatta yaşanan hızlı gelişmelerin bölgede de etkilerini gösterdiğini vurgulayan Şengel, “Birliğimiz kanalıyla Van ilimizde yapılan ihracat 2012 yılında 21 milyon dolar, 2013 yılı Temmuz ayı itibariyle 9 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu husus ilimiz için önemli bir gelişmedir” ifadelerini kullandı.

İhracatçılardan herhangi bir sorunla karşılaştıklarında birliğe bildirmelerini isteyen Şengel, “Sorunun çözümü için bizde katkıda bulunalım. Daha çok ihracat yaparak, bölgemiz ve ülkemizin ihracatına katkı sağlayalım. Dolayısıyla tüm toplum olarak müreffeh seviyeye birlik, beraberlik içinde yükselelim” diye konuştu.

Törende bulunan eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ise, ihracatçıların ülkeye para getiren insanlar olduğunu belirterek, onları yürekten alkışladığını söyledi. 

Tören, 2012 yılında en çok ihracat yapan firma temsilcilerine plaket verilmesiyle son buldu.

Ödül törenine DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, eski Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve firma temsilcileri katıldı.

Editör: Wan Haber