Kilo vermek, kilo korumak ve verilen kiloyu geri almamak disiplin isteyen bir iştir. Kilo vermek her zaman zor bir süreç olarak görülse de ufak detaylar bilindiği takdirde çok kolay ve sağlıklı kilo verilebilir. Kilo vermekle ilgili yapılan bir çok hata vardır. Bilinçsiz yapılan diyetler ve az su tüketimi kilo kaybetmeye yararı olmayan yöntemlerdir. Kilo vermeyi 1 hafta veya 3 gün gibi kısa bir zamana yaymak verilen kilonun hem sağlıksız olmasına hem de kısa bir süre sonra geri alınmasına neden olmaktadır. Öncelikle vücut yağ oranını denge tutmak gerekmektedir. Vücut içerisinde bulunan fazla yağlardan kurtulmak sağlıklı kilo vermenin temelini oluşturmaktadır. Buna dikkat edildiğinde fazla yağlardan kurtulmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek kaçınılmaz olacaktır.

Kilo vermenin temeli olan yağ yakmak, bilinçli yapılan beslenmeden dolayı amacına ulaşabilmektedir. Hızlı yağ yakmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için mutlaka yağ yakmanın temeline inmeli ve yağ yakmak için tüm detayları bilmek gerekmektedir. Hızlı yağ yakmak için bilinmesi gerekenler şunlardır;

Su İçmeyi Sev: Günde en az 2 litre su içmek gerekmektedir. Metabolizmayı hızlandıran ve en ekonomik içecek olan suyu yaşamın ayrı bir yerinde tutmak gerekmektedir. Vücudun yağ biriktirmesi fazla alınan şekerden kaynaklanmaktadır. Şeker dengesini sağlayan en önemli içecek sudur. Suyu yeterince tüketmek insülin direncini dengede tutarak fazladan şeker alımını engellemektedir.
Beslenme Düzeni Oluştur: Sağlıklı beslenmek yağ yakımı için en önemli şarttır. Günde 3 öğün beslenerek yağ yakımınız hızlandırarak metabolizmayı güçlendirmektedir. Sağlıklı besinler alındığı sürece yağ yakmamak mümkün değildir. Yağ yakmak için mutlaka sağlıklı beslenmeli ve düzenli egzersiz yapılmalıdır.
Doğayı Sev ve Verdiklerinden Yararlan: Doğanın mucizelerine inanılmalıdır. Yeşil yapraklı tüm sebzeler yağ yakmak için altın değerindedir. Sebze tüketimi dengeli bir şekilde tüketildiği takdirde yağ yakmak mümkün olacaktır. Öğünlerde mutlaka sebzelere yer verilmelidir. Sebze tüketmek yağ yakmaya yardımcı bir besindir. Mutlaka tüketilmeli ve severek yenilmelidir.
En Tatlı Zehir şeker: Yağ yakmaya en büyük engel şeker tüketimidir. Şeker vücudun düşmanı sayılmaktadır ve mutlaka tüketmekten kaçınılmalıdır. Şeker içeren tüm ambalajlı ürünler bu unsuru oluşturmaktadır. Şekeri 21 gün hayatından çıkaran bireyler daha canlı bir cilt ve sağlıklı bir vücuda sahip olmuşlardır.
beslenme ve yeteri kadar su tüketerek yağ yakılabilir fakat şeker tüketimi azaltılmazsa yağ oranı azalmayarak sağlıklı bir kilo kaybı yaşanır. Bilinmelidir ki, şeker vücudun gereksinim duyduğu bir besindir. Şeker ihtiyacını mutlaka doğal yollardan aşmak gerekmektedir. Meyve ve kuru üzüm gibi besinler vücudun ihtiyaç duyduğu şeker miktarını karşılar.
Besin Seçimi: Yağ yakma konusunda altın kurallardan birisi besin seçimidir. Besinlerin vitamin ve minareli değerleri bilinmelidir. Besin içerisinde vücuda yararı olan vitaminleri zamana doğru bir şekilde yaymak akıllıca bir seçim olacaktır. Vücudun tüm vitaminleri ihtiyacı vardır, herhangi bir vitaminde vücudu eksik bırakmak yanlış bir tercih olacaktır. Sebze, meyve, et ve karbonhidrat eksiksiz bir şekilde vücuda yayılması gerekmektedir. Bu besinlerden herhangi birinden mahrum kalmak yağ yakmaya engel olacaktır.
Mutlaka egzersiz yap: Sağlıklı beslenmeye düzenli ve planlı yapılan egzersizler eklendiği takdirde yağ yakımı sağlanacaktır. Sağlıklı besinler vücuda yeteri kadar alındığında vücut direncini korumaktadır. Her gün yapılan egzersizler vücudun yağ yakma oranını artırmaktadır. Egzersiz yapmanın en güzel yanı ise 30 dk. Boyunca tempolu yapılan egzersizin gün boyunca yağ yakımın devam ettiriyor olmasıdır.
Karbonhidrat seçimi: Günümüzde yapılan en büyük hatalardan biri de karbonhidrat seçiminde yanlış bir yol çizilmesidir. Karbonhidrat vücut enerjisini dengede tutmaya yarar. Karbonhidrat seçimi doğru yapıldığı takdirde hedefe ulaşılmaktadır. Mutlaka karbonhidratların doğal besinlerden alınması gerekmektedir. Doğal karbonhidratlar; patates, elma, mercimek, fasulye, portakal, kayısı vb.


Hızlı yağ yakmak için dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken temel kurallar bu şekildedir. Temeli sağlam olan bir bina çökmeyeceği gibi yağ yakmak için oluşturulan temelde çökmeyecek ve üzerine katılan her madde sağlam bir şekilde sonuç verecektir. Hızlı yağ yakmak için temeli oluşturulan tüm maddeler bilinerek yola çıkıldığında her birey rahatlıkla ve sağlıklı bir kilo kaybı yaşayacaktır. 3 günlük diyet listelerinin mutlaka çöpe atılması ve sağlıklı beslenme düzeninin hayatın her dönemine yayılması gerekmektedir.

Beslenme ile birlikte egzersizler de çok önemlidir. Buna ek olarak yoğun spor yapıyorsanız yağ yakıcı besin takviyelerinde de yararlanabilirsiniz. Özellikle termojenik etkili yağ yakıcılar iyi bir spor ve beslenme düzeniyle birlikte çok yardımcı olurlar. İncelme sürecinize ciddi derecede katkı sağlayabilirler. Bu konuda en bilinen ürünlerden biri olan ve etkisi itibariyle ödül kazanmış bir takviyedir. Aynı zamanda şahsi tavsiyemdir ve birçok kullanıcının olumlu geri bildirimde bulunduğu bir ek besindir. Bunun dışında kendiniz de araştırıp size en uygun olan takviyeyi kendiniz de bulabilirsiniz.

Yağ yakan doğal besinlerden bazıları şunlardır;

Acı biber
Zencefil
Yeşil çay
Protein
Lifli besinler
Tarçın
Düzenli egzersiz
Su
Kaloriyi düzenli azaltma
Kahvaltı
Az ve sık yemek
Yağ yakımı hızlandıran besinler ve dikkat edilmesi gereken püf noktalar bu şekildedir. Yağ yakmak isteyenlerin mutlaka sofralarında her besine yer vermesi gereklidir. Yeteri kadar protein, şeker, su ve karbonhidrat alımına düzeli yapılan egzersizler eklendiği takdirde yağ yakmamak mümkün değildir. Bunlara dikkat edilerek çıkılan yola sabır ile başarılı bir şekilde ulaşmak kaçınılmaz olacaktır. Bol su tüketmek ve egzersiz yapmak metabolizmayı hızlandığı için vücut yağ yakacak ve istenilen ölçülere ulaşılacaktır.

Editör: Wan Haber