Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan zırhlı 2 askeri aracın Yeşiltaş Köyü yakınından geçişi sırasında, PKK’lılar tarafından yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada ve ardından hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışmalar nedeniyle yaralıların ve hayatını kaybeden askerlerin olduğu belirtildi.

Hakkari Valisi, çatışmalarda hayatını kaybeden askerlerin olduğunu doğruladı, ancak sayı vermedi. Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş, henüz doğrulanmasa da hayatını kaybeden askerlerin sayısının 10’un üzerinde olduğunu aktardı.

Operasyon sürüyor
Operasyona özel birliklerin de katıldığı ve takviye güçlerin bölgeye sevk edildiği bildirildi. Operasyonda PKK’lılarla sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında, PKK’lılardan da ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.

Davutoğlu Ankara’ya döndü, Güvenlik Zirvesi’ne katılacak
Konya’da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye-Hollanda maçı sırasında aldığı çatışma haberi üzerine, staddan ayrılıp Ankara’ya döndü. Saldırı nedeniyle, Davutoğlu’nun katılımıyla Olağanüstü Güvenlik Zirvesi’nin toplanacağı bildirildi. Zirveye; Genelkurmay Başkanı, İçişleri Bakanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Genel Müdürü ve Mit Müsteşarı da katılacak.

Erdoğan: Mayınlı tuzaklarla saldırı gerçekleşti
ATV’deki canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,”Dağlıca’da yapılan bir temizlik neticesinde böyle bir saldırı gerçekleşiyor. Oradaki zırhlı araçlara kurulan mayınlı tuzaklar neticesinde art arda oluşuyor. Temennim odur ki, şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından devam edecek mücadele çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun” dedi.(DHA, ZETE)

Editör: Wan Haber