Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyet olan Dağıstan'da bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 4 polis hayatını kaybederken, 5 polis yaralandı.
Hasavyurt kentinin girişinde sabah erken saatlerde rutin trafik kontrolü yapan polisin, bir aracı durdurması sonrasında patlama meydana geldi. Patlamada 3 polisin olay yerinde, bir polisin ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.
Saldırıyı gerçekleştiren suikastçının patlama sonrası tanınmaz hale geldiğini belirten yetkililer, patlatılan bombanın yaklaşık 100 kilo ağırlığında olduğunu söyledi.
Patlama sonrası bölgedeki bir kontrol noktası binası zarar görürken bombanın etkisiyle 1.5 metre derinliğinde ve 4 metre genişliğinde bir çukur oluştu.
Saldırıdan saatler sonra yerel güvenlik güçleri bölgede bombalı saldırı ile ilgili olabilecek bir grup çete üyesi gördüklerini belirterek yerel bir kasabada köşeye sıkıştırılan çeteye yönelik bir operasyon başlattıklarını ifade etti. Polis ayrıca bombanın arabaya yüklenmeden önce hazırlanmış olabileceği gizli bir zula bulduklarını belirtti.
Güvenlik güçleri ekibi aracın şehir merkezi dışında bir noktada patlamasının şehir merkezinde yaşanabilecek bir felaketi de önlediğini belirtti.
Rusya İçişleri Bakanlığı da bölgedeki ekibe yardımcı olmak için bir ekip gönderdi.
Çeçenistan'la sınır komşusu olan Dağıstan çok uluslu bir etnik yapıya sahip. Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkede Müslüman isyancılar zaman zaman bombalama olayları gerçekleştirmekte.
(ES-YHY-D)

14.02.2013 12:28:03 TSI

Editör: Wan Haber