Ferhat ile Şirin efsanesinin yaşandığı Amasya'da, efsane aşıkların devasa heykelleri yapıldı.
Ferhat'ın Şirin'e kavuşmak için şart koşulduğu su kanalını kazdığı dağın üzerine Ferhat ile Şirin'in 5 metre uzunluğundaki heykellerini yaptıklarını belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Ferhat'ın öldüğünün söylenmesi üzerine Şirin'in kayadan kendini atmasını, ardından Ferhat'ın da külüngünü havaya fırlatıp intihar etmesini simgeleyen heykellerin ilgi gördüğünü söyledi.
Heykeller hakkında çoğu olumlu olmak üzere olumsuz tepkiler de aldıklarını anlatan Özdemir, "Genel ekseriyete baktığımız zaman, insanların dikkatini çeken, insanların buradaki kültür varlığının farkında olacakları bu heykelin güzel olduğu daha çok söyleniyor" dedi.
Ferhatarası mevkisinde kamulaştırma yaptıkları 8,5 dönümlük alan üzerinde yaklaşık bir yıl önce yapımına başlanan Aşıklar Müzesi'nin içerisindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete gireceğini söyleyen Cafer Özdemir, "Romeo Juliet'den, Ferhat ile Şirin'e, Mihrimah Hatun ile Mimar Sinan'ın aşkından, Mevlana'nın ilahi aşkına birçok konuyu içeren tematik müzemiz olacak. Kültür merkezi ile nikah salonumuzun da olacağı müzede Ferhat ile Şirin, Aslı ile Kamber, Leyla ile Mecnun gibi nostalji yaşamak isteyen insanlarında burada nikahlarını kıyacağız" diye konuştu.
Yer altına konuşlanan müzenin kanaldan günümüze kadar gelebilen bölümlerin görselliğini kapatmadığını vurgulayan Özdemir, müzenin Amasya'nın kültür turizmine yeni bir halka olacağını kaydetti.
(MÇ-SLH-Y)

29.12.2012 11:27:21 TSI

Editör: Wan Haber