Erzurum'da dağdan kopan kaya seyir halindeki otobüsün camından içeri girerek koltukta oturan yolcunun kafasına isabet etti. Kafası parçalanan yolcu, hastanede hayatını kaybetti.
Olay geçen hafta içerisinde Uzundere ilçesinde meydana geldi. Yusufeli ilçesinden Erzurum'a seyir halinde olan 08 plakalı otobüsün üzerine saat 14.10 sıralarında Ulubağ köyü civarında dağdan kopan kaya parçası düştü. Otobüsün camından içeri giren kaya parçası koltukta oturan yolculardan 35 yaşındaki Ümit Çadırcı'nın kafasına isabet etti. Kafası kanlar içerisinde kalan Çadırcı, beyin kanaması geçirdi. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Ümit, yoğun bakım servisinde iki gün hayata tutunabildi.
Artvin'in Yusufeli ilçesi Ahalt Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Ümit Çadırcı'nın cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.
Öte yandan, olayın meydana geldiği Erzurum Artvin Karayolu Pirinkayalar mevkide havaların ısındığı zaman zaman taş uçmalarının, heyelanların yaşandığını ifade eden otobüs ve minibüs sürücüleri, "Burası dağlık bir alan. Kar yağıyor, toprak yumuşuyor ve yola kaya uçmaları oluyor. Torlu bir tedbir alınabilir. Sürücülerin bu güzergah zorlandığı bir nokta. Zaman zaman yaban keçileri, avlar bu dağlarda geziyor. Onlarda geçişlerinde kaya parçalarının yola yuvarlanmasına neden oluyorlar" dedi.
Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de Uzundere-Yusufeli arasında bulunan ve Pirinkayalar mevkii diye adlandırılan bölgede 200 metrelik bir tünel yapma projesinin olduğunu, böylece dünyanın ikinci büyük Şelalesi olan Tortum Şelalesi'ne giden güzergahtaki yolu daha güvenli bir hale getireceklerini belirtti.
Olayın yaşandığı Pirinkayalar mevkiinde geçen yıl yola uçan taşlardan kurtulmak için direksiyonu kırdığı iddia edilen sürücünün kullandığı otomobil Tortum Gölü'ne düşmüş ve 5 kişi hayatını kaybetmişti.
(AA-AA-AŞ-Y)

20.01.2013 15:38:18 TSI

Editör: Wan Haber