Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu beldesindeki dağlık alandan kayan 250 ton ağırlığındaki kaya korkuttu. Kaya parçalarının çevredeki bir evin üzerine düşmeden dağlık alanda kalması faciayı önledi.
Hacı Osmanlar Mahallesi'nde ana su hatlarının geçtiği dağlık alandan üç gün önce kopan 250 ton ağırlığındaki kaya, çevredeki bir ev için tehlike oluşturunca kazılan toprağa gömüldü. Kaya parçalarının 69 yaşındaki Fatma Ünal'ın evinin yakınına kadar sürüklendiği görüldü. Ünal, durumu mahallelinin bildirmesi üzerine muhtara bildirdi. Belediyeye haber verilerek yardım istedi. Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu, biri 250 ton ağırlığında olan kaya parçaları durdukları yamaçtan kaymaması için toprağa gömüldü. Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, devasa kaya parçalarını görünce şaşırdığını belirterek şöyle konuştu: "Evin hemen önünde adeta askıda kalmış. Anında Kaymakamımız İbrahim Çay'ı bilgilendirdik. Ekipler kısa sürede olay yerine geldi. Bize verilen bilgilere göre, kayanın biri 250 ton civarında. Bunlar toprağa gömülerek tehlike giderildi. Ben bu konuda bizlere yardım eden Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Kaymakamımız İbrahim Çay'a teşekkür ederim."
Kayaların bulunduğu yerin yakınındaki ev sahibi Fatma Ünal da, kaya kütlesinin evine doğru sürüklendiğini ve 3 gündür korkusundan yemek yemediğini belirterek şunları söyledi: "3 gün önce sabaha karşı büyük bir ses duydum. Penceremden dışarı baktığımda evime doğru kayan büyük kaya parçalarını gördüm. Olayın paniği ile hareketsiz kaldım. Korkumdan üç gündür yemek yiyemiyorum."
(HH-ÖA-HO-Y)

04.01.2013 15:03:41 TSI

Editör: Wan Haber