Sarıkamış Allahüekber Dağları'nda 98 yıl önce donarak şehit olan Mehmetçikleri anma etkinliklerine katılan Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcuları İzmit'e döndü.
Sarıkamış Allahüekber Dağı Şehitleri Anma Tırmanışı'na katılmak için İzmit'ten giden dağcılar önce Sarıkamış Kızılçubuk köyü mevkiinde Türkiye'nin farklı illerinden gelen yaklaşık 300 dağcı ile kamp kurdu ve geceyi bir metreyi aşan kar üstündeki çadırlarda geçirdi. İzmitli dağcılar yoğun kar yağışı altında eksi 10 derecede 8.4 kilometrelik anma yürüyüşü gerçekleştirdi. Bu yürüyüş yaklaşık 3 saat sürdü. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Soğanlı Dağlarını aşan dağcılar resmi törenlerin yapıldığı Yukarı Sarıkamış Şehitliği'ndeki etkinliklere de katıldı.
Törenlerden sonra Allahüekber dağına çıkmak için hareket eden İzmitli dağcılar yaklaşık 14 kilometre gittikten sonra yoğun sis ve tipi nedeniyle Sarıkamış'a geri döndüler. Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü sporcuları, Kars-Sarıkamış yolu üzerinde bulunan Allahüekber Dağı Şehitliğini ziyaret ederek burada şehitlerimiz için dua etmeyi ihmal etmediler. Köylülerin büyük ilgi gösterdikleri dağcılar 4 günlük bir gezi sonunda İzmit'e döndüler. Kocaeli Kocaeli Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Demir, 15 kişilik bir ekiple gerçekleştirdikleri Sarıkamış ziyaretini gelecek yıllarda da tekrarlayacaklarını söyledi.
(UU)

10.01.2013 17:19:40 TSI

Editör: Wan Haber