"Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması" öncesi dağ kayağı milli takım seçmeleri 12-15 Ocak 2013 tarihleri arasında Ergan Dağı'nda yapılacak.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) 2013 faaliyet programında yer alan ve 22-24 Şubat 2013 tarihleri arasında Ergan Dağı'nda yapılacak olan "Ergan Uluslararası Dağ Kayağı Yarışması" öncesi dağ kayağı milli takım seçmeleri 12-15 Ocak 2013 tarihleri arasında Erzincan'da yapılacak.
TDF dağcılık eğitimlerini bitirmiş veya eğitimleri devam eden dağcılardan oluşan 20'ye yakın dağ kayağını ileri derecede iyi bilen dağcı sporcular arasından seçmeler yapılacak TDF Başkanı Alaattin Karaca, amaçlarının ilk defa yapılacak bu yarışma organizasyonunu en iyi şekilde tamamlayabilmek olduğunu söyledi.
Erzincan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yılmaz Ünal ise özellikle gelecekte doğa sporlarının merkezi konumunda olacak Erzincan ve Ergan Dağı'nın uluslararası düzeyde tanıtımı bakımından bu faaliyet büyük önem taşıdığını söyledi.
Ünal: "Yarışmalara kadar iki kamp daha yapılacak. Milli takım olarak gireceğimiz dağ kayağı yarışmasında bir iddiamız olmamasına rağmen yarışmaya katılacak sporcularımız için uluslararası düzeyde iyi bir deneyim olacak. Dağ kayağı yarışlarında ayrıca dağ kayağı kış kampçılığı, çığ bilgisi, dayanıklılık, güç ve kondisyon gerektiren spor dalı olmasının yanı sıra özellikle kayak eğitimi derin, karda kayma deneyimi gerektiren kışın dağda arama kurtarma çığ gibi afet durumlarda kullanımı bakımından oldukça öneme sahip" dedi.
(CM-AA-Y)

03.01.2013 13:27:37 TSI

Editör: Wan Haber