Kastamonu'da, henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangında iki tarihi bina yanarak kül oldu.
Daday'ın Kalem Mahallesinde Hikmet Şahin'e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın yanda kiracı olarak bulunan Yaşar Sancaktar'ın evini de sardı. Vatandaşlar, yangının büyümesini engellemek için büyük çaba sarf ederken, kendi imkanlarıyla söndürmeye çalıştılar. Ardından yangın, Daday Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince söndürülmeye çalışıldı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Daday Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri ile Kastamonu Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Güçlükle kontrol altına alınan yangında, bir yandan can pazarı yaşandı. Yangın esnasında vatandaşlar, önemli olan eşyaları yanmaktan kurtarmaya çalıştı. Eşyaları dışarıya çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar tehlike atlattı.
Yangının diğer evlere sıçramaması için itfaiye ekipleri vatandaşlarla birlikte büyük çaba gösterdi. Uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınabilen yangında iki tarihi ahşap bina kullanılamaz hale geldi.
Daday Kaymakamı Zafer Sağ ve Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, çalışmaları yerinde inceleyerek yangın hakkında bilgi aldı.
(Vİ-SA-HO-Y)

19.12.2012 16:28:19 TSI

Editör: Wan Haber