Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) tarafından düzenlenen "Mutlu Olmanın Yolları" konulu sohbet etkinliği ilgi buldu. Erzurumlu Emekli Binbaşı Şair Asım Yekeler tarafından gerçekleştirilen sohbet etkinliğine çok sayıda Erzurumlu katıldı.
İmar ve İskan ile Ulaştırma eski Bakanlarından Selahattin Babüroğlu'nun da katıldığı toplantıda, Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ'ın görevden alınışının Erzurumlularda yarattığı burukluk gündemin ilk sırasına oturdu. Selahattin Babüroğlu, yaptığı kısa değerlendirmesinde; Recep Akdağ'ın babası merhum Yahya Akdağ'ın da Erzurum'a ciddi hizmetlerinin olduğunu, Erzurum Tortum şelalesinin yapımında yabancı firmalarla ciddi müzakereler yaptığını bir anektod olarak katılımcılarla paylaştı.
ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur da toplantıyı açış konuşmasında, Prof. Dr. Recep Akdağ'ın görevden alınmasının Erzurumluları üzdüğünü, yerine diğer Erzurum Milletvekillerinden birinin de atanmamasının bu üzüntüyü ziyadeleştirdiğini dile getirdi.
Daha sonra gerçekleşen sohbette Erzurumlu Emekli Binbaşı Şair Asım Yekeler Mutlu olmanın yollarını paylaştı.
Mutluluk için Kişinin kendisini sevmesi, Allah'ın verdiği bedeni kabullenmesi, Aşırı hırs ve ihtirastan uzak kalınması, Çalışkan olması gerçeklerinin altını çizen Yekeler, Allah'a şükrün insanı hüzünden alıkoyacağını belirtti. Toplantı sonunda Türk Halk Müziği (THS) Salih Taşkın tarafından katılımcılara yöresel türküler sunuldu.
(ERZ-AT-Y)

28.01.2013 15:32:16 TSI

Editör: Wan Haber