Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Eğitim Birimi, çizgi film karakteri Pepee ve ailesini Mersinli çocuklarla buluşturdu. Gösteriyi iki günde 5 bin çocuk izledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DABB Eğitim Birimi, çocukların TRT ekranlarında izlediği ve Türk aile yapısını anlatan ilk animasyon yapım olan Pepee ve ailesini çocuklarla buluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda 8 ve 9 Şubat 2013 tarihlerinde 4 seans olanak gerçekleştirilen gösteride, animatörler eşliğinde canlandırılan Pepee ve ailesi, minik çocuklara eğitim vermenin yanında bazı sürprizler de sundu. Gösteriyi 2 gün boyunca 5 bine yakın çocuk izledi.
DABB Müdürü Ali Ekber Asker, gösteriye ilişkin yaptığı açıklamada, amaçlarının çocukların gelişimine ve eğitimine katkı sunmak olduğunu kaydetti. Çocukların büyük bir beğeni ile televizyon ekranlarından izlediği Pepe ve arkadaşlarını Mersin'e getirerek hayranlarıyla buluşturmaktan mutlu olduklarını belirten Asker, "Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize büyük katkı sunan ve Mersin'de zaten kültür ve sanat etkinliklerine sınırsız destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan'a da ayrıca teşekkür ediyorum. DABB olarak kentimizde bu tür etkinliklere sık bir şekilde yer vermeye devam edeceğiz" dedi.
Asker, ayrıca 18-19 ve 27-28 Şubat tarihlerinde de konusunda uzman akademisyenlerin katılımıyla 'Etkili iletişim, beden dili, liderlik, çocuklarda dikkat eksikliği, hiperaktivite sorunları ve özgüven geliştirme' gibi konularda eğitim seminerleri düzenleyeceklerini bildirdi.
(KYM-Y)

11.02.2013 11:22:57 TSI

Editör: Wan Haber