Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB), İspanya'nın Barselona ve Madrid kentlerinde seminer düzenledi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DABB, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ardından ikinci seminerini İspanya'nın Barselona ve Madrid kentlerinde gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ve Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın da katıldığı seminerde, Mersin Büyükşehir, Akdeniz, Mezitli, Çukurova belediyeleri meclis üyeleri, bürokratları ve personeli de yer aldı.
Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan belediyelerin gerek proje alışverişinde bulunması gerekse değişen yasa ve mevzuatlar hakkında katılımcılara bilgi verilmesi amacıyla düzenlenen seminerde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ekber Asker, belediyelere bağlı iktisadi teşebbüslerin özelliklerini açıkladı. Belediyelere bağlı iktisadi teşebbüslerin, mevzuatta belediyelere verilen görevlerin dışında çok çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiklerini kaydeden Asker, "Söz konusu belediye şirketlerinin hukuki alt yapısını oluşturan kanunlar mevcuttur. Türkiye genelinde bu şirketlerden İstanbul'da 24, Ankara'da 14, Kayseri'de 13, Eskişehir'de 12, İzmir'de 11 adet bulunurken Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 1 adet şirket bulunmaktadır" dedi.
Asker, belediye şirketlerinin kuruluş amaçları, şirket yöneticilerinin hukuki sorumlulukları ve bu şirketlerin denetlenmesi hakkında da katılımcılara bilgi verdi.
İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Süleyman Gür de yeni Büyükşehir yasası ve bu yasanın içerdiği temel hükümler hakkında bilgiler aktardı. Yeni yasa ile mevcut 16 büyükşehir belediyesine ilave olarak 13 büyükşehir belediyesi ve 26 ilçe daha kurulacağını kaydeden Gür, yeni yasanın belediyelere ne gibi sorumluluklar getireceği ve ne tür değişikliklerin olacağı hakkında açıklamalarda bulundu.
Seminerin sonunda tüm katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.
(KYM-Y)

01.12.2012 14:57:58 TSI

Editör: Wan Haber