Bursa'da içinde kimlik ve sürücü belgesi bulunan cüzdanı çalınan esnafın başına gelmeyen kalmadı. 2 kez icralık olan oto yıkamacı Mehmet Karakuzu, her çalan telefonla irkildiğini, her geçen gün gelen tebligatların şokunu yaşadığını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi'nde oto yıkama yağlama işi yapan 41 yaşındaki Mehmet Karakuzu'nun 4 yıl önce cüzdanı çalındı. Hemen karakola gidip müracaatta bulunan Karakuzu, içinde kimlik, sürücü belgesi, kredi kartları ve 200 lira para bulunan cüzdanının bulunmasını istedi. Ardından Emniyet Müdürlüğüne de kimliğinin kaybolmasıyla alakalı başvuruda bulunan Karakuzu, olaydan birkaç ay sonra haciz şoku yaşadı. Eşinden aldığı telefonla soluğu evinde alan Mehmet Karakuzu, görevlileri borcunun olmadığına inandıramadı. Karakuzu, haczi durdurabilmek için senette yazılı 8 bin 167 lirayı ödemek zorunda kaldı. Karakuzu, ardından bir inek satışı ile alakalı düzenlenen senetteki borcun kendisine ait olmadığını ifade ederek alacaklı hakkında dava açtı. Mahkeme senetteki imzanın Karakuzu'ya ait olmadığına hükmetti. Haklı olduğunu ispatlayabilmenin sevincini yaşayan Karakuzu, bu kez de hakkında takip işlemi başlatan alacaklı hakkında dava açtı. Bu yargılamada ise mahkeme imzaların Karakuzu'ya ait olduğunu kararına vardı.
Talihsiz adamın başına gelenler bununla da kalmadı. Bu kez de bir GSM operatörü Karakuzu'nun adına kayıtlı hatların 584 liralık borcunu ödemediği için icra takibi başlattı. İşlerine gelen haciz memurlarını karşısında gören Karakuzu, hiç böyle bir GSM operatörüne ait hat kullanmadığını, farklı bir operatörden hizmet aldığını anlatarak kimliğinin çalındığını ve başına bu yüzden bu tür olaylar geldiğini söyledi.
Çalan her telefonla irkildiğini söyleyen Karakuzu, yetkililere seslendi. Hiç gitmediği adliye kapılarını hakkını ispatlayabilmek için defalarca aşındırdığını anlatan Karakuzu, "Herkesin cüzdanı çalınabilir fakat benim başıma gelmeyen kalmadı. Hayatımı kabusa döndü. Ticari itibarım zedelendi. Evimde huzurum kalmadı. Benim eşimin ve iki çocuğumun psikolojisi bozuldu. Hiçbir suçu olmayan birinin böyle bir eziyete maruz kalması hak mıdır? Her gelen telefona, 'Acaba hangi alacaklı arıyor?' diye bakıyorum. Benim suçum ne? Ben kimseden para alma derdinde değilim. İlk haciz işlemini durdurmak için ödediğim parayı bile almadım. İstediğim tek şey huzur. Artık bu yüzden rahatsız edilmek istemiyorum" dedi.
(OSM-YS-GS-Y)

10.01.2013 09:27:56 TSI

Editör: Wan Haber