Halkın Demokrasi Partisi Eş Başkan adayları CHP’ye ateş püskürdü. Halkın Demokrasi Partisi İstanbul Esenyurt’ta belediye meclisine girememenin faturasını CHP’ye kesti. İstanbul Esenyurt’ta son yılların siyaset yarışının yaşandığı yerel yönetim seçiminde barajı aşamayan HDP’nin itirazı sonucu 4 üye meclise girmeye hak kazanırken, CHP ve MHP’nin itirazıyla geri adım atıldı. HDP Eş Başkanı Vanlı Cüneyt Caniş Esenyurt’ta yayın yapan Kent Gündem gazetesine yaptığı açıklamada CHP’nin kirli siyaset algısı yüzünden meclise giremediklerini söyledi.  

 

Esenyurt’ta büyük bir oy potansiyeline sahip olan HDP, 30 Mart 2014 yerel yönetim seçimlerinde barajı aşamayınca harekete geçti. İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunan HDP’ye, ilçede iktidarı elinde tutan AK Parti’nin itirazda bulunmadığı, bildirilirken, parti yetkilileri vatandaşın iradesinin meclise yansımasından yana olduklarını ifade ettiler. Öte yandan İlçe Seçim Kurulu HDP’nin itirazının kabul ettiği ve yapılan sayım sonucu 4 üyenin meclise gireceği bildirilirken, haberi alan CHP ve MHP’nin itiraz etmesiyle geri adım atılmasına neden olduğu açıklandı. Konu hakkında görüşlerini aldığımız HDP Eş Başkanları Cüneyt Caniş ve Devrim Avcı, CHP’nin kirli siyaset algısı yüzünden meclise giremediklerini dile getirdiler.

Caniş, “CHP Yüzünden Meclise Giremedik”

HDP Esenyurt Belediye Eş Başkan Adayı Cüneyt Caniş, “Bizler kendi cephemizde ve kendi değerlendirmemizde, istenilen düzeyde bir çalışma yapamadık. Zaman açısından geç kaldık ve HDP’nin içinde bulundurularak bir kirli siyaset algısı yarattı ve bunu CHP yaptı, ayrıca dillendirildi. Kısa zaman içerisinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ve böyle bir sonuç ortaya çıktı. HDP yeni bir parti. Yeni olmasından olsa gerek, kendimizi iyi ifade edememiş olabiliriz. Belediye meclisine girememe sebebimiz ise, % 10. 9 olmasına rağmen, oradaki hesaplama ve CHP’nin yaptıkları, dillendirdikleri konular yüzünden giremedik. Ama biz, halkımıza yansıtabileceğimizin en iyisini yansıttık” dedi.  

Avcı, “Biz Umudun Partisiyiz”

Dört aylık bir parti olduklarını hatırlatan HDP Esenyurt Belediye Eş Başkan Adayı Devrim Avcı, “Yeni kurulan bir parti olmamıza rağmen çok çabuk gündem oluşturarak, büyük bir yol kat ettik.  O kadar baskıya, saldırıya, oylar bölünmesin bana verin siyasetine rağmen aldığımız oy oranı, Esenyurt için azımsanmayacak bir kitle var. Biz umudun partisiyiz ve bunu da önümüzdeki seçimlerde göstereceğiz” diye açıklamada bulundu.

Editör: Wan Haber