Medical Discovery-Target Selection Team, Prof. Dr. Mustafa Turan ve Doç. Dr. Bektaş Tepe öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmayı takibe aldı.
Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Turan ve Doç. Dr. Bektaş Tepe tarafından gerçekleştirilen Tıbbi ve Aromatik bitkiler, etken maddeler ve kanser hücre hatları üzerine yapılan "Antitumoral effects of Allium sivasicum on breast cancer in vitro and in vivo" başlıklı çalışma, ilaç geliştirme alanında dünyanın saygın veritabanlarından birisi olan Global Medical Discovery-Target Selection Team tarafından izleme altına alındı.
Global Medical Discovery, aylık yaklaşık olarak 365 bin kişiye ulaşmakta ve her biri alanında dünya devi olan 40'ı aşkın ilaç firmasına hizmet sunmakta. Adı geçen çalışmaya, Global Medical Discovery Series'in gelecek ay yayınlanacak olan sayısında geniş yer verileceği bildirildi.
Ekibin, biyoaktif doğal bileşikler üzerindeki çalışmalara devam edeceği, hali hazırda elde edilmiş olan yeni verilerin önümüzdeki günlerde yayınlanmasının beklendiği ifade edildi.
(UY-ZB-Y)

02.02.2013 10:32:35 TSI

Editör: Wan Haber