Genel Merkezi Ankara'da bulunan Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin (CKD) 70. Şubesi olan CKD Nazilli Şubesi, hizmete açıldı.
Dernek yönetim kurulu kurucu üyeleri ise Hikmet Çiçek başkanlığında Kadriye Aybay, Tülin Cengiz, Zühre Genişel, Selin Aybay, Dudu Kutlu ve Leyla Çamurlu'dan oluştu.
Altıntaş Mahallesi 145 sokak üzerinde hizmete giren Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli Şubesinin açılışına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık başta olmak üzere CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Necmettin Ünüvar, CKD Aydın Şube Başkanı Selma Egesoy, CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, ADD Nazilli Şube Başkanı Kamil Aktamur, TEMAD Nazilli Şube Başkanı İbrahim Yağtu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karakaş ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış kurdelesini ise Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı, CKD Aydın Şube Başkanı Selma Egesoy ile Nazilli Şube Başkanı Hikmet Çiçek kesti.
Derneğin amacının Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak ve savunmak olduğu belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Nazilli Şubesi Kurucu Başkan Hikmet Çiçek açılış konuşmasında derneği tanıtarak, faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi. Çiçek konuşmasında; "Cumhuriyet Kadınları Derneği 5 Aralık 1997'de Ankara'da kurulmuştur. Şuan 70 şubesi bulunan derneğimizin genel başkanı Av. Şenal Sarıhan'dır. Cumhuriyet Kadınları Derneği; Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimleri ile kazanılmış olan ekonomik ve siyasal bağımsızlığın, özgürlük, demokrasi ve aydınlanmanın korunması, savunulması ülke ve halk yararına geliştirilmesi için çalışır. Bizlerde Nazilli şubesi olarak derneğimizin bu amacı doğrultusunda Cumhuriyet Kadınları olarak halkımızla birlikte el ele vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her eğitimli kadının, bu cumhuriyete borcu var. İşte biz, güçlerimizi birleştirmek, iyilikler, güzellikler yaratmak için buradayız. Tüm kadınlarımızı birlikte çalışmak için derneğimize bekliyoruz" dedi.
(ÜÖ-MB-İK)

12.02.2013 16:06:21 TSI

Editör: Wan Haber