Cumhuriyet gazetesi, manşetine taşıdığı "Orta Çağ zihniyeti" başlıklı haber dolayısıyla ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner'den özür diledi.
Cumhuriyet gazetesi, 12 Ocak tarihli sayısının birinci sayfasında yer alan "Orta Çağ zihniyeti" başlıklı haberde, "18 Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner'in, 'İnsanın Şii olması Hristiyan olmasından kötü çünkü Hristiyan nihayetinde ehli kitaptır. Şii'de, Alevi'de sapkınlık var. Şiiler ve Aleviler cennete gidemez' demesi Alevi derneklerini ayağa kaldırdı. Alevi örgütleri, 'Rektör Efendi'nin üniversitelerin getirildiği noktayı ortaya koyduğunu belirtti" ifadelerini kullanmıştı.
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner, hakkındaki bu iddiaları defalarca yalanladığını, gazetenin ise bu haberleri maksatlı olarak yaptığını söyleyerek suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti. Laçiner, daha sonra Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştığı mesajda, "Atılan iftiralar sebebiyle ölüm tehditleri alıyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu Cumhuriyet ve Aydınlık'tır" demişti.
Rektör Laçiner, avukatları aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Ardından Cumhuriyet gazetesi bugünkü sayısında Rektör Laçiner'den özür diledi.
'Gazetecilik hatası' yaptığını belirten Cumhuriyet gazetesi, özür metninde şu ifadelere yer verdi:
"12 Ocak tarihli gazetemizde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Sayın Sedat Laçiner'le ilgili öğeleri eksik bir haber yer aldı. Alevi örgütlerinin tepkilerine dayanılarak yapılan haberde eksik olan, Sayın Laçiner'in görüşlerine başvurulmamış olmasıdır ve bu önemli bir gazetecilik hatasıdır. Bu nedenle Sayın Laçiner'den ve okurlarımızdan özür diliyoruz."
(GD-MŞ-GS-Y)

15.01.2013 11:37:53 TSI

Editör: Wan Haber