Uşak'a gelen ve Ulu Cami'de cuma namazını kılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, namaz çıkışı bir vatandaşın cenaze törenine katılarak acılarını paylaştı.
Uşak Valiliği ve Uşak Belediyesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazını Uşak merkezinde bulunan Ulu Cami'de kıldı. Gül'ün camiye gelişi ve cuma namazı sırasında cami etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Çeşitli programlar için Uşak'ta bulunan Cumhurbaşkanı Gül'e, cuma namazı sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Cuma namazını kıldıktan sonra camiden çıkan Gül, cami önünde bir cenaze beklediğini görünce vatandaşların yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Gül, kar yağışına rağmen Bakan Eroğlu ile birlikte vefat eden Zehra Terek isimli vatandaşın cenaze namazını kıldı.
Cenaze töreninin ardından vatandaşları selamlayarak makam aracına binen Cumhurbaşkanı Gül, Uşak protokolü ve sivil toplum örgütleriyle birlikte öğle yemeği yiyeceği Uşak Can Palas Düğün Salonu'na gitti. Bakan Eroğlu'nun da katılacağı programda Cumhurbaşkanı Gül'ün gündeme dair açıklamalar yapması bekleniyor.
(MB-HO-Y)

11.01.2013 13:53:51 TSI

Editör: Wan Haber