Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin baskıdan uzak bir şekilde kamuoyunu eksiksiz bilgilendirmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye'nin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan birinin de özgür ve tarafsız basın olduğunu ifade eden Gül, geçmişten günümüze önemli bir gelişme gösteren, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün artıran Türk basınının demokrasinin güçlenmesine ve açık toplum hedefine ulaşılmasına değerli katkılar sağladığını belirtti. Gül mesajında şöyle dedi:
"Basınımızın gösterdiği gelişmede şüphesiz en büyük pay, görevini fedakarca yapan basın çalışanlarına aittir. Günümüzde ülkelerin itibarı, farklı görüşlerin demokratik bir zeminde ortaya konabilmesi, değişik bakış açılarının ifade edilebilmesi, serbestçe tartışılabilmesi ve kamuoyunun bütün tartışmaların takipçisi olabilmesiyle yükselmektedir. Bu nedenle basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından elzemdir. Çeşitli vesilelerle dikkat çektiğim gibi bir ülkede herkesin görüşünü korkusuzca paylaşabilmesi; bunun yanı sıra medya mensuplarının halkı haberdar etme görevlerini yerine getirirken hiçbir engelle karşılaşmamaları; baskıdan uzak bir şekilde kamuoyunu eksiksiz bilgilendirmesi büyük önem taşımaktadır. Demokratik olgunluğun en önemli göstergesi budur. İletişim teknolojilerindeki yeniliklerle birlikte bugün, insanlar tüm dünyadaki gelişmelere daha duyarlı ve haberlere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi her geçen gün artmaktadır. Basınımız görevini yerine getirirken hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Mesleğin zorluklarına rağmen üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yönündeki gayretlerin her zaman destekçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Basın çalışanlarının hakettikleri hayat standardına, ekonomik ve sosyal imkanlara kavuşmaları temennisiyle Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
(ZÇ-CC-Y)

10.01.2013 11:42:37 TSI

Editör: Wan Haber