Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl dolayısıyla kendisine tebrik kartı gönderen Manisa'nın Saruhanlı İlçesine bağlı Çullugörece köyünde ikamet eden Laron sendromu hastası Hatice Ogurlu'ya (15) teşekkür mektubu gönderdi.
Saruhanlı İlçesinde Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde eğitim gören ve büyüme hormonu bozukluğu olarak bilinen Laron sendromu hastası Hatice Oğurlu, yılbaşında Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup göndermeye karar verdi. Lise öğrencisi Hatice, kendisinin tedavi masraflarının giderilmesini sağlayan Gül'e teşekkür ederek Manisa genelindeki okullarda uygulanan ve hayatın her alanında öğrencilerin sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçlayan "251 bin dev öğrenci" projesi kapsamında Manisa'yı tanıtan bir de karpostal gönderdi.
Hatice'nin gönderdiği mektuba Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Koray Ertaş'tan cevap geldi. Posta yoluyla Hatice'nin eğitim gördüğü okula ulaşan mektupta şu ifadelere yer verildi; "Yeni yıl vesilesiyle gönderdiğiniz tebrik kartınız Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız nazik mesajınıza teşekkürlerini iletmek üzere beni görevlendirmişlerdir. İlginize teşekkür eder en iyi dileklerimi sunarım."
15 yaşındaki Hatice ise gönderdiği mektuba cevap geleceğini hiç düşünmediğini belirterek, "Çok şaşırdım. Hiç beklemiyordum. Sayın Cumhurbaşkanımız bana mektup göndermiş. Çok mutluyum. Bu mektubu ömür boyu saklayacağım" dedi.
Okul Müdürü Semahat Bizbirlik de, Cumhurbaşkanı Gül'ün gönderdiği mektubun okula ulaşmasıyla birlikte büyük sevinç yaşadıklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI GÜL HATİCE'Yİ NASIL TANIDI
Laron sendromu hastası Hatice Ogurlu'nun 3 yıl önce ilaç fiyatının yüksek olması nedeniyle aksayan tedavisini basından öğrenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, danışmanı aracılığıyla dönemin Manisa Valisi Celalettin Güvenç'ten bilgi istedi. Daha sonra Gül'ün devreye girmesiyle Türkiye Eczacılar Birliği ile yapılan görüşme sonucu Hatice'nin ailesinden hasta katılım payının alınmaması sağlandı. ABD'den getirilen ilaçlarla Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) uygulanan tedavi sonucu Hatice'nin boyu 1,5 yıllık süreçte 10 santimetre uzadı.
(SD-HO-Y)

22.01.2013 17:37:27 TSI

Editör: Wan Haber