Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Geçmişte acı ve üzücü hatıralarla, arzu edilmeyen görüntülerle gündeme gelen 1 Mayısların, gerekli dersler de çıkarılarak, çalışma barışını ve toplumsal barışı güçlendiren bir bayram olarak hafızalardaki yerini alması içten temennimizdir. Bu konuda herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemine dikkat çekmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülkemize değer katan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

"Çalışan kesimlerin hak ve taleplerinin dile getirilmesine vesile olan Emek ve Dayanışma Günü’nün, huzur ve güven içinde kutlanmasını diliyorum" diyen Cumhurbaşkanı Gül şöyle devam etti:

"Geçmişte acı ve üzücü hatıralarla, arzu edilmeyen görüntülerle gündeme gelen 1 Mayısların, gerekli dersler de çıkarılarak, çalışma barışını ve toplumsal barışı güçlendiren bir bayram olarak hafızalardaki yerini alması içten temennimizdir. Bu konuda herkesin sağduyulu ve sorumlu davranmasının, gereken hassasiyeti göstermesinin önemine dikkat çekmek istiyorum".

Cumhurbaşkanı Gül, üretimin ana aktörü olan çalışanların haklarının geliştirilmesinin, çalışma şartlarının iyileştirilmesinin ve hayat standartlarının yükseltilmesinin devletin öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak şunları dedi:

"Çalışma hayatına ilişkin önemli düzenlemeleri hayata geçiren Türkiye, sorunların asgariye indirilmesi için ihtiyaç duyulan adımları atmaya devam etmektedir.

Ülkemizin ekonomik gelişmesi ve yükselen standartları doğrultusunda, çalışma hayatına ilişkin tartışılan ve çalışma barışı açısından önem taşıyan sorunların da karşılıklı anlayış, diyalog ve uzlaşma çerçevesinde, tüm tarafların katkısı ve desteğiyle çözüme kavuşturulacağı kanaatindeyim. Çalışma hayatındaki sorunların çözülmesi, şüphesiz demokrasimizi güçlendirecek, güven ve istikrar ortamına katkı sağlayacaktır.

Emek ve Dayanışma Günü’nde bütün çalışanlarımıza bir kez daha tebriklerimi iletiyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Wan Haber