Valilik önünde yapılan kurtuluş törenleri renkli görüntülere sahne oldu. Program kapsamında valilik önünde toplanan protokol, Muradiye Kaymakamlığı Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüşe geçti. Valilik önünden Soydan Kavşağı’na kadar yürüyen kalabalık, oradan da yine valilik önüne kadar geldi. Mehteran takımı eşliğindeki yürüyüşe Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya ile kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Daha sonra valilik bahçesinde kısa bir konser veren mehteran takımına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Halk oyunları gösterileriyle birlikte etkinlik devam etti. 


Van’ın düşman işgalinden kurtarılışı sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Van Valisi Münir Karaloğlu’na birer kutlama mesajı gönderdi.

CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN KUTLAMA MESAJI
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında; “Van ilimizin kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. En değerli hazinemiz olan vatan toprakları, yüce Atatürk önderliğinde milletimizin canını hiçe sayarak, vatansever kimliği ve bağımsız yaşama iradesiyle yazdığı kurtuluş destanıyla kazanılmış, her karışı şehitlerimizin asil kanlarıyla sulanmıştır. Milletimiz, ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin mirasına sahip çıkacak, birlik ve beraberliğini koruyacak, Atatürk’ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini tüm kazanımlarıyla yaşatacaktır. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Vanlı vatandaşlarımızı, bu milli gününüzde en içten duygularla tebrik ediyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KUTLAMA MESAJI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da gönderdiği kutlama mesajında, “Van vilayetimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyorum. Milli mücadelemiz, kahraman Mehmetçiklerimizin gönlündeki vatan sevgisi, aziz milletimizin bağımsızlık ve hürriyet aşkıyla kazanılmıştır. Bizler şehitlerimizi ve gazilerimizin verdiği destansı mücadeleler ve ödediği bedellere sayesinde temelleri atılan cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacak, yaşatacak ve daha ileriye taşıyacağız. Bu inançla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak ve İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Van’ın bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

""

""

Editör: Wan Haber