Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin son yıllarda istikrar ortamı sayesinde önemli mesafe aldığını belirterek, "Türkiye, büyük projeleri kısa sürede yapabilen güçlü bir ülke konumuna geldi" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uşak temasları kapsamında Can Palas Düğün Salonu'nda işadamları, sivil toplum örgütleri, şehit ve gazi aileleriyle yemekte bir araya geldi. Yemeğe Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş ile davetliler katıldı.
Yemekte Uşak'a yapılan hizmetlerden söz eden Bakan Eroğlu, Uşak'ın tarım potansiyeli, orman varlığı ve termal turizm imkanlarıyla zengin bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı olarak tüm illeri ziyaret etmeyi hedeflediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül de, bu kapsamda Uşak'a geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Uşak halkının bana karşı göstermiş olduğu sıcak ilgiye teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimiz bizim için çok değerli ve onlar bizim baş tacımızdır. Onlara milletimiz ve devletimiz adına teşekkür ediyorum. Uşak'a Afyon yolu üzerinden geldim. Bu bölgeye en son 10 yıl önce gelmiştim. Yapılan yenilikleri ve hizmetleri bizzat görme imkanım oldu. Şehir ile ilgili Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımızdan bilgi aldım. İhtiyaçları not aldım ve gerekli talimatları vereceğim"
Uşak'ın Türkiye tarihinde ilklere imza atmış bir il olduğundan söz eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:"Uşak battaniyesi ile uzun yıllar ülkemizi ısıttı. Tekstilde öncü bir kentimiz. Aynı zamanda birçok ilklere imza atmış bir ilimiz. Son yıllarda yapılan hizmetler ilimizi daha da güzelleştirmiş. Devlet olarak bizim görevimiz vatandaşa hizmet etmektir. Devlet teşkilatlanması bunun için var."

TÜRKİYE İSTİKRARI YAKALADI
Türkiye'de oluşan istikrar ortamına ve bunun sonucu gelinen noktaya değinen Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz son yıllarda yakaladığı istikrarla birlikte önemli başarılara imza atıyor. İstikrar ortamı sayesinde barajlar, otoyollar ve hızlı tren gibi büyük projeler kısa zamanda bitiriliyor. Artık Türkiye, büyük projeleri kısa sürede yapabilen güçlü bir ülke konumuna geldi."
Çevremizdeki ülkelere bakarsak hepsinin sıkıntı içerisinde olduğunu anlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "AB ülkelerinde işsizlik ve ekonomik sıkıntılar var. En gelişmiş Avrupa ülkelerinde dahi işsizlik yüzde 25-30'lara ulaştı. Ülkemizde ise işsizlik buna bakıldığında yüksek değil. Bugün Uşak ilimizde işsizlik rakamlarının yüzde 5 olduğunu öğrendim ve buna çok sevindim"

BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
"Hep birlikte ülkemizin kıymetini bilmek zorundayız" diyen Gül, Uşak Valiliği ziyaretinde gördüğü Kurtuluş Savaşı'nı anlatan bir resmi hatırlattı. Resimde oluşan dayanışma ortamının sağlanmasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gül, sözlerini şöyle tamamladı: "Birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Valilikte bugün bir resim gördüm. 'Cumhuriyeti böyle kurduk' adlı resmi biliyordum ama Uşak'a ait olduğunu bilmiyordum. Öğrendim çok sevindim."
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasını tamamlamasının ardından program basına kapalı devam etti.
(MB-HO-Y)

11.01.2013 14:59:34 TSI

Editör: Wan Haber