Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf'ın davetine icabetle 11-13 Mart 2013 tarihinde İsveç'e resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsveç Kralı Carl XVI. Gustaf'ın davetine icabetle eşi Hayrünnisa Gül ile 11-13 Mart 2013 tarihinde İsveç'e bir devlet ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.
Yılda iki devlet ziyareti kabul eden İsveç'e aynı zamanda Türkiye'den Devlet Başkanı düzeyinde ilk resmi ziyaret olacağı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Hanımefendi, Stockholm'de Kraliyet Sarayı'nda misafir edileceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri, Majesteleri Kral Carl XVI. Gustaf'ın ülkemizi teşrif eden ilk İsveç Devlet Başkanı sıfatıyla 29 Mayıs-2 Haziran 2006 tarihlerinde yaptığı ziyaretin de iadesi mahiyetini taşımaktadır. Bu tarihi ziyaretle, Türkiye ile İsveç arasındaki köklü ilişkiler ve işbirliği tüm boyutlarıyla gözden geçirilerek taçlandırılmış olacaktır."
(TB-ÖK-Y)

04.02.2013 16:08:25 TSI

Editör: Wan Haber